Huisartsen tegen sluiting Vlietland ziekenhuis

Array

vlietland-ziekenhuisRuim 110 huisartsen in de regio Nieuwe Waterweg Noord en daarbuiten hebben een open brief aan de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondertekend. Zij onderschrijven hiermee dat het behoud van het Vlietland ziekenhuis essentieel is voor de patientenzorg in de regio.

De uitspraak van minister Klink dat het Vlietland ziekenhuis niet echt noodzakelijk is voor deze regio en daarom net zo goed kan sluiten, is voor de huisartsen onacceptabel. Zij zijn bijzonder verontwaardigd dat Klink zijn afspraken niet nakomt. De huisartsen zijn er van overtuigd dat de patientenzorg in gevaar komt als het Vlietland ziekenhuis verdwijnt. Als het sluit, komt de continuïteit van de patientenzorg in gevaar. Daarnaast zou volgens de huisartsen de jarenlange investering in samenwerking tussen huisarts en specialist verloren raken. Ook snelle toegankelijkheid en efficiency voor de patienten uit de regio en de zorg voor de patienten in de avond, nacht en het weekend zou op de tocht komen te staan de huisartsenpost is immers ook in dit ziekenhuis gevestigd. Tevens zijn er twijfels over de vraag of de andere ziekenhuizen de capaciteit en de mogelijkheden wel hebben om de patienten uit het Vlietland ziekenhuis efficient en duurzaam op te vangen. Het gaat immers om een verzorgingsgebied van bijna 200.000 inwoners. Voor huisartsen staat de patient voorop.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen