Haagse Hogeschool onderzoekt nut Wii revalidatie jonge hersenletselpatiënten.

wii-revalidatie1Het lectoraat Revalidatie van de Haagse Hogeschool onderzoekt hoe de spelcomputer Wii kan worden ingezet bij het revalideren van jonge hersenletselpatienten. Projectleider Arend de Kloet verwacht dat Wii een goede aanvulling kan zijn op bestaande therapieen: “Vooral jonge patienten die problemen hebben met hun balans of oog-hand coördinatie kunnen er door gestimuleerd worden. We gaan na welke Wii-games het best werken voor welke behandeldoelen.” Het onderzoek is onderdeel van het onderzoeksprogramma ‘Traumatisch Hersenletsel’ van de Hersenstichting.

In Europa worden per jaar 1,6 miljoen mensen opgenomen in een ziekenhuis met een traumatisch hersenletsel. Een traumatisch hersenletsel ontstaat doordat iemand een harde klap (trauma) op het
hoofd krijgt waarna iemand een verminderd bewustzijn heeft of in coma raakt. De prognose na een traumatisch hersenletsel varieert van een dodelijke afloop tot en met een compleet herstel, maar de meeste patienten die overleven hebben langdurige beperkingen. De Rotterdam Traumatisch Hersenletsel studie is uitgevoerd als onderdeel van het project ‘ functionele prognostiek bij neurologische aandoeningen’ (FuPro).

Met de ‘Wii’ wordt zeker ook jongeren gestimuleerd. Welke whizzkid voelt zich nu niet uitgedaagd om als professionele sporter strijd te leveren in een virtueel stadion en zich echt in het zweet te werken voor een goed resultaat?
Het moet uiteindelijk leiden tot een instructieprogramma voor revalidatieteams.

Bron: UT Nieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen