Afdeling Psychiatrie LUMC opent ‘de Muziekpoli’

muziekDe afdeling Psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een polikliniek geopend bedoeld voor podiumkunstenaars die last hebben van psychische klachten: De Muziekpoli LUMC.

De disbalans tussen psycho-sociale druk en belastbaarheid van podiumkunstenaars leidt regelmatig tot fysieke en psychische klachten. Dit kunnen klachten zijn zoals podiumangst, depressiviteit, angsten, stress, gevoelens van leegheid en onzekerheid. Uit onderzoek komt naar voren dat het taboe bij podiumkunstenaars over lichamelijke blessures langzamerhand afneemt, maar dat psychische klachten moeilijk bespreekbaar zijn en vaak worden weggestopt.

In de gespecialiseerde Muziekpoli LUMC wordt aandacht besteed aan de psychische problematiek bij podiumkunstenaars.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina met patientenfolders.

LUMC

Als het centrum van medische vernieuwing streeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) naar een (inter)nationaal erkende vooraanstaande rol in de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. De kerntaken van het LUMC zijn onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg, opleiding en bij- en nascholing. Het LUMC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland.

Recente artikelen