NO KIDDING ontvangt boze reacties op artikel over Ritalin

medicatie-foutDe stichting NO-KIDDING heeft veel boze reacties gekregen naar aanleiding van en stuk over Ritalin. De inhoud van een tekst over ADHD / Ritalin heeft kwaad bloed gezet bij ouders die met veel zorg en inspanning leveren voor een kind met ADHD. NO KIDDING staat voor de belangen van kinderen. Met dit stuk wil, zo laat NO-KIDDING op haar website weten, de stichting niet oordelen; wel belichten op welke schaal dit fenomeen de maatschappij is binnen geslopen en mogelijk ouders tot onbewuste keuzes, c.q. op dwaalsporen zet.

Een moeder over het artikel:

Ik heb jarenlang medicijnen geweerd, alles geprobeerd om maar niet naar de medicijnen te hoeven grijpen, en nu met Strattera gaat het geweldig bij mijn oudste! En dan lees je zoiets, alsof je je kind mishandeld!

Ritalin: Russisch Roulette
Een toekomstige generatie op recept aan de harddrugs

De ADHD epidemie rukt op. Op dit moment gebruiken meer dan 94.000 kinderen in Nederland middelen zoals Ritalin, Concerta en Strattera. Er is een enorm imperium opgebouwd rond de behandeling van én het onderzoek naar ADHD dat als een ziekte bestempeld wordt. ” Een ziekte die letterlijk in het leven gestemd is tijdens een vergadering” *. Hierdoor gaan kinderen met gedragsstoornissen geloven dat er iets mis is met hun hersenen. Het wordt een hype om elk kind dat als te lastig ervaren wordt, aan de pillen te zetten; en slachtoffers worden steeds jonger. Dit imperium heeft scholen in psychische gezondheidsklinieken veranderd en bijna 94.000 gevoelige kinderen aan psychiatrische drugs verslaafd gemaakt.

Lees verder bij No-Kidding.nu

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen