Even geen updates wegens werkzaamheden

Array

technische-storingZonder Mijndomein hadden we het niet zo snel opgelost.
Door een beveiliginglek in wordpress is ook Medicalfacts gehackt. Deze worm is sinds 11 augustus bekend, Mullenweg heeft helaas er afgelopen weekeinde pas voor gewaarschuwd omdat de kwaadaardige software aan een opmars bezig te lijkt zijn, schrijft CNet. Helaas was dat voor Medicalfacts te laat. We hebben de hele nacht doorgewerkt om de site weer online te krijgen. En met resultaat. Vooral Mijndomein heeft hierin een grote rol gehad. Waarvoor ook onze hartelijke dank, speciaal Ewout, fantastich hoe Mijndomein ons heeft geholpen. De service van Mijndomein is normaal al naar onze tevredenheid maar vandaag was hij echt SUPER!!

Wat was er aan de hand? Als een weblog door de worm wordt besmet, wordt het lastig om deze tegen te houden of om de worm te ontdekken. De worm registreert een gebruiker op het blog door misbruik te maken van een beveiligingslek waarvoor eerder dit jaar al een patch verscheen. Daarna transformeert de gebruiker in een beheerder dankzij een lek in de ‘permalink’-functie. Met behulp van Javascript verbergt het zich zodat andere beheerders de worm niet opmerken. Vervolgens plaatst de worm spam en malware in oude berichten. Dit lijkt dus ook het geval te zijn geweest in Medicalfacts.  Door het nachtwerk komen we vandaag en morgen minder aan nieuws toe. Waarvoor onze excuses. We moeten namelijk nog diverse postjes herstellen.

Gebruikers van WordPress-software wordt geadviseerd om hun blog te upgraden tot de laatste nieuwe versie 2.8.4. Wie denkt dat zijn blog inmiddels al het slachtoffer is geworden van de worm, kan hier terecht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen