Maasziekenhuis Pantein en UMC St Radboud verstevigen samenwerking

Array

samenwerkingHet Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en het UMC St Radboud in Nijmegen intensiveren hun bestaande samenwerking en sluiten hierover een overeenkomst. Beide ziekenhuizen willen hiermee patienten uit de regio de best mogelijke zorg en behandeling bieden. Ze gaan samenwerken op diverse gebieden, waaronder dialyse en intensive care. Ook ontwikkelen beide ziekenhuizen een gezamenlijk oncologisch centrum in Boxmeer.

Het Maasziekenhuis Pantein en het UMC St Radboud werken al jaren tot tevredenheid samen. Beide organisaties delen de visie dat de keten van eerste-, tweede- en derdelijns zorg zoveel mogelijk vanuit de behoeften van de patient moet worden georganiseerd. Dit vertaalt zich in een breed aanbod van kwalitatief hoogwaardige zorg, dicht bij de patient. De samenwerking wordt de komende tijd verder uitgewerkt, onder meer het gebied van dialyse, vaatchirurgie en intensive care.

Intensivisten van het UMC St Radboud vervullen al een actieve rol in de ondersteuning van IC’s van ziekenhuizen in de regio. In het Maasziekenhuis Pantein ondersteunen zij de intensive care ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. Op het gebied van dialyse ontwikkelen de ziekenhuizen een dialysecentrum in Boxmeer, waardoor patienten uit de regio dichtbij huis gedialyseerd kunnen worden.

Satelliet oncologisch centrum
Ook op het gebied van oncologische zorg gaan de ziekenhuizen nauw samenwerken. Oncologie is al jaren een speerpunt van het UMC St Radboud. Het ziekenhuis behoort tot de top drie van grootste oncologische centra in Nederland en ontwikkelt momenteel een nieuw oncologisch centrum, waarbij zorg, onderzoek en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten. In Boxmeer komt straks een satelliet van dit nieuwe oncologische centrum. Hierdoor kan de patient ook in Boxmeer terecht voor multidisciplinaire zorg- en behandelmogelijkheden, waaronder poliklinische zorg, dagbehandeling en radiotherapie (bestraling). Artsen uit beide ziekenhuizen werken nauw samen met elkaar. Patienten maken gebruik van academische kennis en ervaring en ontvangen de zorg en behandeling zoveel mogelijk dichtbij huis.

Impuls
De samenwerking biedt op diverse vlakken voordelen. Voor de patienten valt te denken aan een snelle doorverwijzing, kortere wachttijden en snellere onderzoeks- en behandelmogelijkheden, onder meer door gezamenlijke protocollen. Daarnaast zijn er voordelen op het gebied van opleiding, onderwijs en onderzoek. Ook geeft de samenwerking tussen het Maasziekenhuis Pantein en het UMC St Radboud een impuls aan de ontwikkeling van de Health Campus Boxmeer. Daarin werkt Pantein (ziekenhuiszorg, thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuiszorg) samen met andere zorgaanbieders, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen