Denk mee aan de toekomst van de AWBZ

congresorgOp 5 en 6 november vindt in Wenen het congres over innovaties in ketenzorg in Europa en Noord Amerika plaats. Daar presenteert het Julius Centrum het rapport Hoe komt de burger in Europa aan zorg? (zie bericht hierboven) opnieuw en geven enkele buitenlandse collega’s reacties. Want in vele landen van Europa vindt herbezinning plaats over de vraag hoe de groeiende vraag naar chronische zorg te combineren is met de financiele crisis.

Surf naar www.integratedcare.eu als u naar dat congres komt en wilt meedenken. Op 3 december vindt een congres te Lelystad plaats over innovaties in dak- en thuislozenzorg,verslavingszorg en openbare geestelijke gezondheidszorg (OGGZ) in Nederland, Engeland, Duitsland en Noorwegen. Ook daar komen de indicatiestelling en bekostiging van chronische zorg aan de orde, maar dan voor de doelgroepen die de OGGZ bedient.

Surf naar www.integratedcare.nl/nascholing als u naar dit congres wilt. Dankzij financiele steun van de Gemeente Almere en de GGD Flevoland bedraagt de toegangsprijs voor dit congres slechts 50 euro per persoon!!

Op vrijdag 26 maart 2010 vindt het negende nationale congres plaats over recente ontwikkelingen in indicatiestelling en toewijzing van zorg aan chronische zieken en aan mensen met beperkingen. Dan presenteert een aantal buitenlandse collega’s hun ervaringen in drie van de circa zestien workshops die dan plaats vinden.

Aan het achtste congres namen 300 personen deel. Noteer alvast dat u op de datum van 26maart 2010 kennis kunt nemen van internationale ervaringen met indicatiestelling en toewijzing van zorg die in Nederland onder Awbz en Wmo vallen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen