Uitreiking Pieter van Foreestprijs 2009

Array

pieter van ForeestMedisch Centrum Alkmaar

genomineerden Pieter van Foreestprijs

De traditionele Pieter van Foreestprijs wordt op woensdag 16 september uitgereikt in de Pieter van Foreestzaal. De jury nomineerde dit jaar: M.G. Kat met ”Long-Term cognitive outcome of delirium in Eldery Hip Sugerey Patients” , A.J.K. Bruinsma met ”The reliability of nonarganic sign-testing and the Waddell score in patients with chronic low back pain” en M. Schoorl met ”Changes in platelet volume, morphology and RNA content in subjects treated with haemodialysis” .

Ook de inzendingen voor de Pieter van Foreest posterprijs worden gepresenteerd. Voor het eerst is er dit jaar een implementatieprijs. Hiervoor komen publicaties in aanmerking die ervoor zorgen dat de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek in praktijk worden gebracht.

Terwijl de jury zich er over buigt wie er als beste uitspringt, is het publiek weer verzekerd van een boeiende Van Foreest wetenschapslezing. Prof. dr. E.J.R. Koper, hoogleraar onderwijstechnologie en directeur van het Centre for Learning Sciences and Technologies in Heerlen zal de aandacht van zijn publiek vasthouden met expertise op het gebied van gebruik, ontwerp en ontwikkeling van ICT-toepassingen in het onderwijs.

De Pieter van Foreestprijs is bedoeld als stimulans voor wetenschappelijk onderzoek in het MCA. De prijs werd in 1986 door de medische staf de Pieter van Foreestprijs ingesteld voor de beste wetenschappelijke publicatie vanuit het MCA. De bijeenkomst begint op 16 september om 17.00 uur en wordt om 20.00 uur afgesloten met een buffet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen