UvT houdt debat over Miljoenennota op Prinsjesdag

0
244

troonredeTilburgse economen presenteren alternatieve bezuinigingsvoorstellen
In de dagen volgend op de Troonrede debatteert de Tweede Kamer over de Miljoenennota voor 2010, maar op de Universiteit van Tilburg (UvT) gebeurt dat al op de dag zelf. Vier vooraanstaande Nederlandse economen gaan tijdens het symposium ‘Na de Troonrede’ op Prinsjesdag met elkaar in debat over de plannen van het kabinet. Ook komen ze met alternatieve bezuinigings- en dekkingsvoorstellen. Het publiek kan vragen stellen.

De 26ste editie van het symposium Na de Troonrede staat in het teken van de kredietcrisis. Is er licht aan het eind van de tunnel? Stimuleren de plannen van de regering het herstel of werken ze juist averechts? En zijn er geen betere dekkingsvoorstellen dan die het kabinet presenteert?

Op haar eigen, dynamische en heldere wijze geeft publicist en econoom Esther van Rijswijk op Prinsjesdag leiding aan het debat met de Tilburgse hoogleraren Marcel Canoy, Sylvester Eijffinger, Harrie Verbon, en oud-Rabobankbestuurder Wim van den Goorbergh.

Marcel Canoy is parttime hoogleraar zorgeconomie in Tilburg en daarnaast chief economist bij het onderzoeks- en adviesbureau Ecorys. Sylvester Eijffinger is hoogleraar financiele economie en bestuurslid van het aan de UvT gevestigde European Banking Center (EBC). Hij is lid van het Monetary Experts Panel van het Europese Parlement en was lid van de Adviescommissie Toekomst Banken (Commissie Maas), die aan de basis stond van de recente Code Banken. Eijffinger is een veelgevraagd commentator in de media. Wim van den Goorbergh, oud-Rabo-topman, was eveneens lid van de commissie Maas en bekleedt verder bestuursfuncties bij diverse ondernemingen en instellingen. Van den Goorbergh staat om die reden in het boek ‘De Elite 2009’, met daarin opgenomen de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, op nummer 78. Harrie Verbon is hoogleraar openbare financien aan de UvT, columnist van het Brabants Dagblad en levert veelvuldig prikkelende bijdragen aan opiniefora in de media, waaronder de opiniesite voor economen Me Judice.

De organisatie van Na de Troonrede is in handen van studentendispuut Kongsi en de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Het publiek bestaat uit studenten, wetenschappers, ondernemers en lezers van het Brabants Dagblad. Zij krijgen ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vorig artikelEerstelijnszorg in Nederland te versnipperd
Volgend artikelGGZ Nederland lanceert campagne 1opde4 op Prinsjesdag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.