Ziekenhuis lanceert mobiele radiologieafdeling voor dorpen in de regio

0
210

albert schweitzerZHRöntgen-, echografie-, mammografieonderzoek voortaan snel en direct bij huisarts beschikbaar met mobielonderzoekscentrum, ontwikkeld door Philips

Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht start met eerste mobiel centrum in Nederland voor veelvoorkomende ziekenhuisonderzoeken

Onder het motto ‘Goede zorg dichtbij’ start het Albert Schweitzer ziekenhuis vanaf 14 september met radiologisch onderzoek vanuit een mobiele unit. Dit mobiele onderzoekscentrum staat vanaf deze datum afwisselend enkele dagdelen per week bij de buitenpoliklinieken van het ziekenhuis in Ridderkerk. Een radioloog en een laborant voeren de onderzoeken ter plaatse uit. De kwaliteit van de onderzoeken is hetzelfde als in het ziekenhuis. De mobiele unit is een initiatief van de radiologen van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Philips. Het verzoek voor een mobiele radiologische post kwam ook van enkele huisartsen.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is blij met de komst van de onderzoeksunit blijkt uit de woorden van Leo Schoots, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis:

“Een mobiele radiologische onderzoeksunit is uniek in Nederland. Wij zijn als Albert Schweitzer ziekenhuis dan ook trots op de komst ervan en we zijn er van overtuigd dat deze unit patienten en huisartsen in de regio goed van dienst zal zijn. Wij zijn hiermee nog beter in staat om goede zorg dichtbij de mensen te brengen.”

De mobiele unit heeft vele voordelen
In het Albert Schweitzer ziekenhuis worden op de afdeling radiologie per jaar 200.000 patienten onderzocht. Per dag zijn dit er meer dan 500. De patienten worden door een radioloog of radiologisch laborant onderzocht op inwendige aandoeningen of ziektes. Zij doen dit met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of een zeer sterk magneetveld (MRI). Patienten kunnen op verwijzing van de huisarts in de mobiele unit terecht voor veel voorkomende onderzoeken zoals röntgen, echografie en mammografie (röntgenfoto van de borsten). Het grote voordeel van de mobiele unit is dat patienten direct en dichtbij huis terecht kunnen. Mèt of zonder afspraak. Met de komst van een mobiele unit bij de huisartsenpraktijk is onderlinge afstemming tussen zorgverleners eenvoudiger. En patienten kunnen zo nodig nog sneller worden verwezen naar andere specialisten binnen het ziekenhuis.

“De mobiele onderzoeksunit van het Albert Schweitzer is een mooi voorbeeld hoe zorg rondom de behoeften van mensen kan worden vormgegeven. Ziekenhuisexpertise en medische technologie in een innovatieve setting vlakbij de eerstelijnszorg van huisartsen maken de zorg eenvoudiger en toegankelijker. Potentiele medische problemen kunnen sneller worden ontdekt of juist worden uitgesloten. Indien nodig kunnen mensen op deze wijze sneller worden doorverwezen naar de juiste specialist en eerder worden geholpen,” zegt Hans Bossink, CEO van Philips Healthcare Benelux.

Hoge resolutie fotomateriaal van de mobiele radiologische unit is te verkrijgen via:
http://www.philips.nl/nieuwscentrum/

Informatie en overzicht van spreekuren:
Meer informatie en de tijden waarop de mobiele unit op de locaties in Ridderkerk en Strijen staat, is te vinden op www.radiologie.asz.nl

Vorig artikelGGZ Nederland lanceert campagne 1opde4 op Prinsjesdag
Volgend artikelDr. Rogier Hintzen benoemd tot hoogleraar multiple sclerose
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.