Patiënte in laatste levensfase zonder terminale zorg – Kamervragen

Array

Patiente in laatste levensfase zonder terminale zorg – Kamervragen dinsdag

Vragen van het lid Agema (PVV) aan de staatssecretaris van VWS over het bericht dat een ALS patiente in de laatste levensfase nog steeds zonder terminale zorg zit.

1) Wat is uw reactie op de uitzending van Netwerk waaruit blijkt dat een terminale patiente geen terminale zorg krijgt?

2) Deelt u de mening dat het totaal onzinnig en absurd bureaucratisch is om van een arts te eisen of hij kan inschatten of iemand binnen 3 maanden zal overlijden en dat daarop wordt gebaseerd of een terminale patient zorg krijgt? Dat is toch onmenselijk en ondoenlijk?

3) Welke overwegingen hebben geleid tot uw botte reactie in de uitzending als dat deze mevrouw naar een verpleeghuis zou kunnen gaan om daar te sterven in plaats van met palliatieve zorg thuis?

4) Begrijpt u dat wij ons inmiddels afvragen waarom u het door u voortdurend gehanteerde begrip “vraaggestuurde zorg” kennelijk zo interpreteert dat niet de keuze aan de patient is dat ze thuis mag sterven maar dat u het voor uw gemak (het ontbreken van de mogelijkheid om thuis te kunnen sterven en dat u daar verantwoordelijk voor bent) maar roept?

5) Wat gaat u doen?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen