VWS in 2010: investeren in kwaliteit

0
221

prinsjesdagOndanks de economische crisis investeert VWS volgend jaar extra in kwaliteit en doelmatigheid van de zorg.

In 2010 is er in totaal ruim € 60 miljard beschikbaar voor de zorg. Dat is 2 miljard meer dan in 2009. Dit staat in de begroting van het ministerie van VWS.

Kwaliteitsverbetering
Juist tijdens deze financieel moeilijke tijden moet de kwaliteit van de zorg vooropstaan, vinden minister Klink en staatssecretaris Bussemaker. Het rendement van elke euro die geïnvesteerd wordt in de gezondheidszorg moet toenemen. Dat wil het kabinet vooral bereiken door te investeren in de verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening.

Burger ontzien
Om een overschrijding van € 1 miljard te voorkomen, neemt VWS wel maatregelen. Bijvoorbeeld door te korten bij de medisch specialisten en de geestelijke gezondheidszorg omdat daar sprake is van forse overschrijdingen van het budget. De burger wordt zoveel mogelijk ontzien; er komt bijvoorbeeld geen verhoging van het eigen risico en VWS voorkomt onnodige verkleining van het basispakket.

Lees meer over deze en andere maatregelen op www.prinsjesdag2009.nl
Bron: AllePersberichten.nl

Vorig artikelUpdate Bijstelling honoraria medisch specialisten
Volgend artikelChronisch zieken gaan in 2010 tot 2,3 procent in koopkracht achteruit
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.