VtdK: U moet er maar mee leren leven

Array

pijnEen opvallende bijdrage van de VtdK, in een artikel vallen zij publiek Nefarma af en melden zij dat de directeur van Nefarma heel zielig doet omdat zijn club geen gewone reclame mag maken, en dus overgaat tot symptoomreclame. Maar de vereniging vindt, zo blijkt uit de bijdrage. Moet de behandeling van symptoomziekten maar aan banden worden gelegd. Last van reuma? Niet teveel aan doen. Chronische pijn, u moet er maar mee leren leven!  Wat is er aan de hand? Ik dacht dat vooral de farmaceutische industrie de vele nuttige en vooral ego-trippende artsern de mogelijkheid biedt om een reeds bewezen therapie voor de twintigste keer nu een keer te bewijzen. DeVtdK hamert op wetenschappelijk onderbouwde therapie-vormen, welke vooral door de farmaceutische industrie worden gefinancierd, valt nu ineens een evidence based industrie in haar artikel af.  Symptoomreclame lijkt, zo stelt de VtdK, wel afgekeken van de praktijken van alternatieve genezers. Vervolgens komt de vereniging tegen de kwakzalverij met bijzondere lijst met indicaties: eczeem, astma, chronische vermoeidheid, reuma, MS, chronische pijn, migraine waarvan de VtdK vindt de kwalen wel met minder of meer succes ‘gemanaged’ mogen worden, of daar een patienten niet tevreden mee is, is niet belangrijk. En daarmee propageert de VtdK de al oude en onmenselijke slogan van artsen: U moet er maar mee leren leven. En dus moeten we de behandeling van symptomen die niet levensbedreigend zijn, net als alternatieve genezerij, volgens de VtdK maar aanpakken.

chronische pijn

Ik ben benieuwd of men er, na het zien van het verhaal van Vera en alle anderen bijdragen op Painstory.org er nog steeds zo over denken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen