UZA focust op borstkanker, in woord en beeld

Array

borstkankerVoor de Dag tegen Kanker op 17 september, organiseert het UZA in samenwerking met de Vlaamse Liga tegen Kanker een infomiddag in het Kinsbergen Auditorium. Dit jaar is het thema borstkanker. Tijdens deze middag kunnen de aanwezigen alles te weten komen over borstkanker alsook de tentoonstelling, Baring all, bezoeken die deze ziekte op een krachtige en poetische wijze in beeld brengt.
Jaarlijks krijgen 6600 Vlaamse vrouwen te horen dat ze aan borstkanker lijden. 80% overwint deze ziekte maar toch sterft er jaarlijks nog 20% van deze gediagnosticeerde vrouwen omwille van agressieve tumoren of een te late diagnose. Elk jaar behandelt de borstkliniek van het UZA ongeveer 200 van deze vrouwen.

Het is onze bedoeling om op 17 september de mensen niet alleen meer bewust te maken van borstkanker maar ook om alle nodige informatie op een toegankelijke wijze te verschaffen. Wij nodigen graag alle patienten, familieleden en belanghebbenden uit om hen op een zo transparant mogelijk manier te woord te kunnen staan en alle vragen of misverstanden rond de behandeling en preventie van deze ziekte op te klaren. De toekomstige keuzes van patienten en hun naasten zullen ook aan bod komen. Het UZA heeft immers een hart voor kanker en wil graag haar steun betuigen.

Op ons programma staan onder ander verschillende sprekers die zowel het medische als psychosociale aspect van deze ziekte zullen bespreken. Er zullen ook verschillende infostanden aanwezig zijn die alle vragen rond dit delicaat onderwerp graag en discreet zullen beantwoorden. Deze namiddag zal niet alleen steun bieden maar ook aanwezigen de mogelijkheid geven om hun ervaring met anderen te delen.

De infosessies worden ook aangevuld door Baring all, een gediversifieerde tentoonstelling die niet alleen een ode brengt aan borsten in al hun glorie maar ook het effect van borstkanker toont bij vrouwen die deze ziekte moedig hebben overwonnen. In deze tentoonstelling geven vrouwen zich zowel lichamelijk als emotioneel bloot.

Met behulp van dit programma, ter gelegenheid van Dag tegen Kanker, tracht het UZA iedereen die in aanraking komt met borstkanker een stapje vooruit te helpen. Iedereen is welkom.
Bekijk hier het programma van het symposium.

Bron: MagUZA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen