Digitaal schrijven kan wel eens de kwaliteit in de zorg verbeteren

0
185

health-care digitaal schrijvenIn de gezondheidszorg wordt er nog steeds veel met de hand geadministreerd en een gedocumenteerd. Eerder dit jaar hadden we al eens een item over een digitale pen. We merken dat er meer interesse voor dit product komt. onleesbaarheid, zoektijd, overdraagbaarheid en snelheid van verwerken kunnen in de zorg voor een flinke kwaliteitsverbetering zorgen. E-script Europe introduceerde in 2008 een zeer innovatieve balpen die geschreven tekst omzet in digitale data zonder dat bestaande werkprotocollen worden aangepast. Het bedrijf is begin vorig jaar gestart in Oss en richt zich op diverse professionele markten. “Onze klanten houden van de flexibiliteit en het
gebruiksgemak van de pen. Ze willen blijven werken met pen en papier zoals ze gewend zijn”,
aldus

René Wingens, een van de oprichters van E-script Europe BV. De kracht van dit product is zijn eenvoud. Digitaal schrijven met de digitale pen en papier van E-script is simpel en voor iedereen toegankelijk. Men blijft schrijven zoals men gewend is, op bestaande formulieren. Tegelijkertijd is de informatie digitaal beschikbaar.
De digitale pen
De digitale pen is een balpen voorzien van een minuscule digitale camera en een geheugenchip. De pen communiceert via o.a. bluetooth met een computersysteem waardoor men handgeschreven informatie kan verwerken, bewaren en vervolgens veilig verzenden.

Van inkt tot digitale data, snel en gemakkelijk
Men schrijft met de digitale pen op het papier en via de pen wordt de informatie gedigitaliseerd, of het nu gaat om numerieke gegevens, tekst of tekeningen. Uiteindelijk wordt een identieke kopie van de geschreven pagina verkregen, maar dan in digitale data. Deze data bevatten bovendien informatie over:
• Identificatie: wie heeft het document geschreven
• Tijdsbepaling: Wanneer en hoe laat werd geschreven
• PaperID: identiteit van het unieke formulier

Met behulp van unieke software wordt handschrift herkend en kan direct worden gestart met
verificatie van de data. Deze data zijn automatisch te importeren in bestaande systemen.

Het papier
Gewone papiersoorten worden door E-script voorzien van een gepatenteerd, uniek microraster waardoor het geschikt wordt voor de digitale pen. Wat men ziet is een gewone, met pen beschreven pagina. De computer ziet het als digitale informatie.


The best of both worlds

Digitaal schrijven combineert de specifieke voordelen van papieren en digitale documenten. De eenvoud en het gemak van pen en papier worden gekoppeld aan de snelle beschikbaarheid van digitale documenten.
De belangrijkste voordelen van digitaal schrijven:
– Kostenbesparend
– Tijdbesparend
– “real-time” beschikking over data
– Eenvoudige integratie met bestaande systemen
– Rechtsgeldig
– Veilig, fraudebestendig

E-script is een innovatief en internationaal georienteerd bedrijf, gespecialiseerd in digitaal schrijven, digitaal printen en de logistieke verwerking van geprinte formulieren. E-script Europe BV is in 2008 opgericht en vanuit de vestiging in Oss richt het bedrijf zich voornamelijk op professionele markten zoals:
• Pharma en Biotechnologie
• Healthcare
• Security
• Legal and Finance
• Business to Business

Voor meer informatie: info@e-scripteurope.nl – www.e-scripteurope.nl

Vorig artikelMRI van het hart
Volgend artikelBelang van kleine lymfklieruitzaaiingen bij borstkankerprognose
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.