Unie KBO directeur gaat in KRO-Kruispunt in op mantelzorgwoningen

Array

unie KBoStella Salden, directeur Unie KBO, is aanstaande zondag 20 september te zien in een tv-uitzending van KRO Kruispunt. Ze vertelt in de uitzending meer over de gedachten van de Unie KBO over ‘mantelzorgwoningen’. KRO-Kruispunt: Nederland 2, 22.40 uur.

Wie aan- of bij wil bouwen op het eigen erf om zo de zorg voor ouders of familie dicht bij huis mogelijk te maken, loopt vaak vast in lange en moeizame vergunningprocedures. Gemeenten verstrekken de vergunningen veelal te laat (soms na jaren) of zelfs helemaal niet. De mantelzorg wordt hierdoor onnodig zwaar en niet zelden leidt dit tot opname van de zorgvrager in een instelling.

> De Unie KBO biedt dinsdag 22 september samen met diverse ander organisaties voor ouderen, clienten, mantelzorgers en een aanbieder van mantelzorgwoningen de Tweede Kamer een petitie aan. In deze petitie pleiten de organisaties ervoor dat er op korte termijn een landelijke regeling gemaakt wordt die het bij- en aanbouwen voor het verlenen van mantelzorg makkelijker maakt.

Bron: Unie KBO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen