Masterclass gezondheidsrecht start 5 januari 2010

Array

gezondheidsrechtU, lezer van deze site,  komt als hulpverlener of als manager, zowel in de somatisch gerichte gezondheidszorg als in de geestelijke gezondheidszorg, dagelijks in contact met veranderingen in patientenwetgeving zoals de WGBO en de wet BIG, met regelingen rond de kwaliteit van zorg of met nieuwe vraagstukken over uw aansprakelijkheid als hulpverlener.

Sommige wetten zoals de Wet op het mentorschap, de Wet klachtrecht, de Kwaliteitswet en de Wet medezeggenschap clienten zorginstellingen bent u in de praktijk wellicht reeds tegenkomen, afhankelijk van uw werkterrein. Dat werkterrein kan zowel intra- als extramuraal zijn, gericht op individuele hulpverlening of op preventieve activiteiten bij bepaalde bevolkingsgroepen.

Deze cursus gezondheidsrecht biedt u een uitstekende kans om snel en efficient op de hoogte te raken van de achtergronden van deze ontwikkelingen. Wij bieden u theoretische kennis in woord en geschrift aan over het Nederlandse gezondheidsrecht en geven u  mogelijkheid tot feedback op uw dagelijkse ervaringen. U heeft tijdens de Masterclass ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek en voor het scherpen van uw inzichten aan die van andere cursisten en docenten in discussies. Voor zover de actualiteit of nieuwe publicaties dat vereisen spelen de inleiders hierop in.

Tijdens de bijeenkomsten treden twee deskundige inleiders op die de verschillende onderwerpen steeds vanuit hun eigen achtergrond benaderen. Het Julius Centrum beoogt hiermee het gezondheidsrecht te belichten vanuit de regelgeving én vanuit de toepassing daarvan in de (hulpverlenings-) praktijk. Tevens komt hiermee het multi- disciplinaire karakter van de cursus tot uitdrukking. Uit evaluaties van vorige cursussen is gebleken dat de deelnemers de cursus goed tot zeer goed hebben gewaardeerd.

De masterclass draait op dinsdagavonden van 1830 -21.00 uur. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 5 januari en de laatste op 23 maart 2010. We houden rekening met de krokusvakantie.  Accreditatie voor deze cursus is aangevraagd bij het Accreditatieburau Sociale Geneeskunde en bij het College Accreditatie Huisartsen. Voor andere disciplines wordt dat gedaan op verzoek van de deelnemer. Wilt u deelnemen aan deze masterclass? Wilt u uw kennis, ervaring en opinies opfrissen en toetsen aan die van anderen?  Ga dan naar www.integratedcare.nl/downloads/090902brochure-gezondheidsrecht-versie-090825.pdf

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen