Tweede Meldactie AWBZ

Array

awbzIn januari zijn de eerste veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) doorgevoerd. Voor sommige mensen betekent het dat ze minder zorg krijgen. Bijvoorbeeld minder of geen begeleiding, minder uren verpleging of niet langer het recht op naschoolse opvang van hun gehandicapte kinderen. Dit heeft soms ingrijpende gevolgen. Daarom vragen zeven clientenorganisaties – waaronder de CG-Raad – uw aandacht voor de monitor AWBZ.

In 2009 en 2010 vragen de organisaties door middel van meldacties aandacht voor de gevolgen van de veranderingen in de AWBZ-zorg. U kunt twee jaar lang uw ervaringen met de AWBZ doorgeven. Van 21 september tot 19 oktober voeren de samenwerkende organisaties een speciale actie rond de monitor AWBZ.
De organisaties kunnen nog invloed uitoefenen in deze veranderingsfase van de AWBZ. Uw meldingen kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Meld daarom NU uw ervaring. Krijgt u minder zorg? Hoe gaat u dat oplossen? Lukt het u om een oplossing te vinden? Raakt u overbelast als mantelzorger (verzorgende partner, vriend, familielid)? Meld het!. Want ook dit najaar wordt in kaart gebracht wat de veranderingen in de AWBZ voor u betekenen.

Meld uw ervaringen nu
De vragenlijst is zo gemaakt dat iedereen zijn eigen verhaal kwijt kan. De vragen zijn afgestemd op mensen die zorg via een instelling krijgen (zorg in natura) én op mensen die hun zorg zelf regelen met een Persoonsgebonden budget (Pgb).
U kunt naar de website gaan de CG-Raad voor de vragenlijst. U kunt ook bellen met het meldpunt via 030 291 67 77. Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Bron: CG-Raad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen