Ongezond eten speelt grote rol in veroorzaken kanker

0
311

etenOngezond eten blijkt een van belangrijkste oorzaken van kanker te zijn. In een op de drie gevallen van kanker is ongezond eten de oorzaak. Dat is de conclusie van hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell van de Vrije Universiteit in Amsterdam aan de vooravond van een internationaal symposium over kanker en eten later deze week in Warmenhuizen. De relatie tussen voeding en kanker is volgens de hoogleraar al jaren bekend. Tijdens het congres komt ook aan de orde dat mensen, als ze eenmaal kanker hebben, veel baat hebben bij een goede conditie.

Ze kunnen de behandeling dan beter doorstaan. Het is volgens deskundigen dus van groot belang dat kankerpatienten gezond eten.Ook als mensen al gediagnosticeerd zijn met kanker is een goede conditie van belang en is gezonde voeding is juist dan belangrijk. Patienten kunnen er veel baat bij hebben. Zo kunnen ze beter de behandeling van de ziekte doorstaan als ze mede door gezond eten een goede conditie hebben.

Vorig artikelChronische ontstekingsziekten : aanbevelingen griep
Volgend artikelVaccinatie Nieuwe Influenza A (H1N1) voor medisch personeel niet verplicht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.