Zorginstelling Aveleijn verstrekt een rentevrije en aflossingingsvrij hypotheek van half miljoen aan directeur

geld31Staatssecretaris Bussemaker noemt de leningaffaire bij een zorginstelling in Borne ‘onbegrijpelijk’. De instelling heeft de eigen directeur een hypotheek van 550.000 euro gegeven, waarvan hij tot 2013 niets hoeft af te lossen.
Zorginstelling Aveleijn heeft haar bestuurder Johan van Praet een renteloze lening verstrekt van meer dan een half miljoen euro. Naast het feit dat hij geen rente hoeft te betalen over de lening, hoeft hij ook pas in 2013 te beginnen met de aflossing van deze renteloze lening.

De Socialistische Partij (SP) heeft na bestudering van het jaarverslag 2008 van de instelling aan de bel getrokken over deze zeer bijzondere bonus. Praet kreeg naast deze renteloze lening ook nog een bonus voor goed presteren van 13.000 euro bovenop zijn al royale salaris van 200.000 euro. Naast deze bonusses had hij ook nog een auto tot zijn beschikking met een cataloguswaarde van 70.000 euro.

De renteloze lening welke Praet ontving was bedoeld voor de aanschaf van een woning. Kamerlid Leijten zei hierover: „Dit is te gek voor woorden. Een zorginstelling moet zorg verstrekken en het geld niet uitgeven aan een hypothecaire lening. Voor een hypotheek ga je naar een bank”.
In een persverklaring laat de zorginstelling weten dat de renteloze lening een beloning was voor het goede functioneren. Door alle bonussen zal Preat de komende jaren bij de zorginstelling blijven werken, zo is uit de persverklaring op te maken. Ondertussen is er over deze bijzondere vorm van belonen een hoop commotie ontstaan, diverse regionale en nationale media berichten uitvoerig over de gehele zaak.

Bussemaker wil opheldering van zorginstelling Aveleijn, ook over de bonus van 13.000 euro die de directeur kreeg bovenop zijn salaris van 200.000 euro.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen