eHealthwijzer: wegwijs voor eHealth ondernemers

Array

e-health injectieDe Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) en Syntens hebben vandaag de eHealthwijzer geïntroduceerd. De eHealthwijzer biedt praktische hulp bij vragen van ondernemers die een eHealth product of dienst willen ontwikkelen of opschalen. De eHealthwijzer is een dynamisch en interactief instrument waarmee informatie, ervaringen en adviezen kunnen worden gedeeld door ondernemers. De NVEH en Syntens willen met dit initiatief een startpunt creeren voor ondernemers in de zorg.

eHealth is het gebruik van innovatieve ICT (met name internet-technologie) om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Hieronder vallen ook zorg-op-afstand toepassingen zoals telemedicine en telecare. De eHealthwijzer is door de NVEH en Syntens ontwikkeld in het kader van het brancheprogramma Nederland Digitaal in Verbinding (NDiV).

Het doel van dit programma is om eHealth-ondernemerschap in Nederland te stimuleren. eHealth heeft een enorme potentie voor meer toegankelijke en doelmatiger zorg. Dit potentieel wordt nu te weinig benut door een gebrek aan structurele opschaling. Van de vele eHealth projecten en pilots vindt slechts een beperkt aantal hun weg in de reguliere zorg. De NVEH en Syntens willen hier verandering in aanbrengen en willen eHealth ondernemers stimuleren hun bijdrage te leveren aan de inhoud van de eHealthwijzer. Naast de introductie van de eHealthwijzer worden er ook vijf eHealth-ondernemers op maat begeleid met als doel het gebruik van hun eHealth product in de markt te vergroten.

www.ehealthwijzer.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen