Sonja Bakker uitgeschreven: SaS

Array

SonjaBakkerDieet goeroe Sonja Bakker heeft laten weten dat zij stopt met het schrijven van boeken, werkzaamheden op TV en ook het blad Sonja zal niet meer verschijnen. Alle freelance medewerkers aan het tijdschrift hebben vanmorgen te horen gekregen dat het blad niet meer zal verschijnen. Bakker heeft te kennen gegeven een ’time out’ te willen omdat het haar allemaal te veel is geworden. Mogelijk is de scheiding met haar man Koen één van de oorzaken. Of zij definitief stopt met het geven van dieet tips, is nog niet bekend. Al eerder was er kritiek op de SonjaBakker-methode. Het Voedingscentrum vond dat één van Sonja’s boeken te weinig handvatten voor blijvend gewichtsverlies biedt en een aantal bekende dames hadden ook al kritiek op Sonja Bakker.In mei 2009 leek de populariteit van Bakker als dieetgoeroe te stagneren. Verzekeraar Univé is wegens een gebrek aan belangstelling gestopt met zijn speciale Sonja Bakker-polissen. Het op 23 september 2008 gelanceerde tijdschrift Sonja nam snel af in populariteit. Van de eerste editie werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Na een half jaar is dat aantal gehalveerd tot 100.000 per uitgave. De verkoop van haar boeken is in 2008 met meer dan 80 procent gedaald.

slankin2weken Lijnen volgens de Sonja Bakker methode werkt niet en is ongezond slankin2weken photoBakker is geen dietiste en wordt door veel dietisten bekritiseerd. Desondanks is haar methode erg populair en gebruiken veel lijners de term sonjabakkeren, voor het lijnen volgens haar methode. Op gewicht blijven is bij dit dieet een kwestie van zes dagen in de week dieet volgen en één dag een SAS-dag (Schijt-Aan-Sonja), zoals de aanhangers het noemen.

Ook de beroepsgroep van dietisten is kritisch tegenover de aanbevelingen van wat zij noemen “dieetgoeroe’s” zoals Sonja Bakker. Vanuit die hoek wordt gewaarschuwd voor de gezondheidsrisico’s van allerlei modieuze dieten en ook voor al te rooskleurige voorstelling van zaken over de resultaten.

Bereik je ideale gewicht !
Bereik je ideale gewicht !
Sonja Bakker

Bereik en behoud je ideale gewicht!
Bereik en behoud je ideale gewicht!
Sonja Bakker

Zomerslank met Sonja
Zomerslank met Sonja
Sonja Bakker

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen