Vele groepsaanmeldingen voor ‘daklozencongres’ op 3 december

dakloosOp donderdag 3 december organiseert het Julius Centrum samen met de Gemeente Almere en de GGD Flevoland een congres over tien jaar openbare geestelijke gezondheidszorg (OGGZ) in Nederland. De clienten van de OGGZ bestaan uit dak- en thuislozen en zij die dat nog net niet zijn.

Er komen plenaire inleiders uit Duitsland, Noorwegen en Engeland. In vele workshops komen specifieke aspecten van de OGGZ aan de orde met als gemeenschappelijke vragen: Wat ging goed in de OGGZ? Wat kan beter?

Dankzij de steun van Almere en de genoemde GGD bedraagt de entree voor dit congres 50 euro. Dat leidt er toe dat GGD’en en instellingen voor verslavingszorg zich met gehele teams aanmelden en  de over te dragen congres-kennis gebruiken als  input voor eigen beleidsvorming.

Aan het congres kunnen maximaal 300 deelnemers meedoen. Op dit moment (tien weken vòòr 3 december)  zijn 150 deelnemers  ingeschreven en er komen 15 tot 20  aanmeldingen per week binnen. Natuurlijk wordt er gehoopt op nog meer groepsaanmeldingen. Wilt u uw kennis opfrissen over OGGZ in Nederland en daarbuiten? Klik dan hier

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen