KWF benadrukt nut HPV-vaccinatie

hpv1HPV-vaccin: wat moet u weten?
Ieder jaar krijgen ongeveer 700 vrouwen in Nederland de diagnose baarmoederhalskanker.

Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 tot 55 jaar. Lees hier wat moet u weten over het herkennen van de eerste symptomen, het maken van een uitstrijkje en de HPV-vaccinatie.

Wat is het standpunt van KWF Kankerbestrijding?
KWF Kankerbestrijding is van mening dat opname van HPV-vaccinatie in het Rijksvaccinatie Programma een bijdrage levert aan de strijd tegen (baarmoederhals)kanker

Veiligheid en bijwerkingen
Wat betreft de veiligheid van het HPV-vaccin wil KWF Kankerbestrijding graag benadrukken dat elk medicijn aan strikte veiligheidseisen moet voldoen voordat het toegelaten wordt op de Nederlandse markt. Uiteraard is het belangrijk om daar toezicht op te blijven houden.
Bij ieder medicijn bestaat een risico op bijwerkingen, deze worden in de bijsluiter benoemd. Bij het HPV-vaccin kunnen op korte termijn bijwerkingen optreden als een rode huid, jeuk en koorts. De onderzoeken naar bijwerkingen op lange termijn lopen ongeveer 6,5 jaar. Daaruit blijkt niet dat er bijwerkingen zijn. De bijwerkingen zijn in een kleinschalig onderzoek onderzocht bij twaalfjarige meisjes.

Volledige informatie

Meestgestelde vragen

KWF Kankerbestrijding krijgt veel vragen over het HPV-vaccin. U kunt op www.kwfkankerbestrijding.nl/hpv de antwoorden vinden op de meestgestelde vragen. Ook heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een gratis telefoonnummer voor alle vragen over het HPV-vaccin (0800-3018051) en een bijbehorende website  http://www.prikenbescherm.eu/
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen