Vertrouwenscrisis in het zorgbestuur

Array

foto_kim_puttersBesturen met duivelselastiek
Goede zorg heeft bestuurders nodig die verantwoord met hun taak omgaan, anders stevent het zorgbestuur op een vertrouwenscrisis af. Dat stelt professor Kim Putters, die volgende week vrijdag de bijzondere leerstoel management van instellingen in de gezondheidszorg aanvaardt aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Kim Putters is bestuurskundige, schreef zijn proefschrift over ondernemerschap in zorginstellingen en is werkzaam bij de sectie Healthcare Governance van het instituut BMG.

Kim Putters houdt zijn oratie, het eerste openbare college als hoogleraar, op:

Als misstanden in de zorg niet adequaat worden aangepakt, wordt het vertrouwen in medici, bestuurders en toezichthouders ernstig geschaad. Prof.dr. Kim Putters waarschuwt in zijn oratie Besturen met duivelselastiek voor zo’n vertrouwenscrisis in het bestuur van de gezondheidszorg. Hij aanvaardt hiermee op vrijdag 9 oktober 2009 de bijzondere leerstoel Management van instellingen in de gezondheidszorg vanwege de Nederlandse Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De verwachting van patienten, de samenleving en de politiek is dat er ingegrepen wordt als er geen goede en adequate zorg wordt verleend. Toch wordt er soms niet ingegrepen. Recent nog publiceerde de commissie Lemstra een onderzoek naar de handelwijze van een verslaafde neuroloog in het Medisch Spectrum Twente. Jarenlang schreef hij verkeerde medicijnen voor en werden verkeerde diagnoses gesteld zonder dat iemand ingreep. Collega neurologen praatten het goed, de Raad van Bestuur deed niets, de Raad van Toezicht was niet op de hoogte en de Inspectie voor de Gezondheidszorg nam het voor kennisgeving aan.

Putters betoogt dat een ‘bestuurlijk tekort’ ten grondslag ligt aan deze vertrouwenscrisis. Hij ziet drie oorzaken voor dit tekort. In de eerste plaats zijn zorginstellingen door een toenemende verzakelijking sterk gericht op het meetbaar maken van `producten’, het voldoen aan registratie-eisen voor toezichthouders en het transparant maken van zorgprocessen. Dit is echter geen garantie voor een goede dialoog met de patient en voor gerechtvaardigd vertrouwen in professionals. Dat bleek uit het voorbeeld in Twente.

Medische en bestuurlijke misstanden leiden in de tweede plaats tot de drang bij de politiek en de overheid om het zorgbestuur verder aan banden te leggen. Regulering en prestatiesturing vormen steeds meer een keurslijf voor bestuurders en professionals. De gedachte dat de politiek zo meer grip krijgt op betere zorg is onwaarschijnlijk. Het wordt voor de zorgbestuurder juist lastiger om te doen wat nodig is voor de patient in zijn of haar specifieke situatie.

Zorgbestuurders hebben dus ruimte nodig om lokaal de beste beslissingen te nemen. Er ontstaat echter steeds meer twijfel of zij niet handelen uit eigenbelang of winstbejag. Het beeld ontstaat van bestuurders met hoge beloningen die uit zijn op het fuseren van zorginstellingen tot grootschalige instituten. Het is belangrijk dat zorgbestuurders laten zien dat ze verantwoord met goede zorg omgaan. Hierin ligt dan ook de derde oorzaak voor de vertrouwenscrisis. Ze doen dat onvoldoende. Ze moeten een beroepsethiek ontwikkelen die begint en eindigt bij het belang van de patient.

In het onderzoeksprogramma bij de bijzondere leerstoel Management van instellingen in de gezondheidszorg onderzoekt prof.dr. Kim Putters met zijn promovendi en collega’s hoe het zorgbestuur werkt en beter kan. Vanuit de sectie Health Care Governance van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) en het Erasmus Centrum voor Management Development in de Zorg werkt hij samen met andere universiteiten, onderzoeksinstituten en organisaties uit de praktijk.

Symposium
Voorafgaand aan de oratie vindt een symposium plaats getiteld “Ruimte voor bestuur in de zorg”. Aanvang 13.45 uur in zaal LB-107 (L-gebouw Erasmus Universiteit Rotterdam). Einde om 15.30 uur. Mr. Herman Tjeenk Willink, vice President van de Raad van State zal een lezing houden. Een panel bestaande uit prof.dr. Wim van de Donk (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en Universiteit Tilburg), prof.dr. Mirko Noordegraaf (Universiteit Utrecht) en drs. Cathy van Beek (Nederlandse Zorgautoriteit) zal daarop reageren, waarna een discussie met de zaal zal plaatsvinden onder leiding van prof.dr. Pauline Meurs.

Erasmus Universiteit Rotterdam
Per 1 december jl. is Kim Putters bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar Management van Instellingen in de Gezondheidszorg. De NVZD, vereniging van bestuurders in de zorg, maakt deze leerstoel mogelijk.

Oratie Prof.dr. K. Putters

Titel oratie
Besturen met duivelselastiek

Leerstoel:Bijzonder hoogleraar Management van instellingen in de gezondheidszorg

Datum: 09 oktober 2009 16:00

Locatie: Woudestein, aula

Faculteit
instituut Beleid en Management Gezondheidszorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen