ActiZ: thuiszorg wordt onderbetaald

0
266

thuiszorgGemeenten betalen thuiszorgorganisaties nog steeds te weinig voor hulp in de huishouding. Dat zegt de koepel-organisatie ActiZ. Schoonmaakhulp kost 23 tot 25 euro per uur, maar gemeenten hebben er niet meer voor over dan tussen de 15 en 23 euro. Daardoor lijden de thuiszorginstanties verlies. Dat kan in de miljoenen lopen, zegt ActiZ-directeur Koster. Ook zien ze werk verdwijnen naar commerciele schoonmaakbedrijven. Dat heeft Aad Koster, directeur van ActiZ, woensdag in het Radio 1 Journaal gezegd.

Staatssecretaris van Volksgezondheid (PvdA) Jet Bussemaker noemt de situatie ‘niet goed’, maar benadrukt tegenover Radio 1 dat er al 250 gemeenten zijn die wel reele tarieven rekenen. De staatssecretaris wil dat gemeenten en thuiszorgorganisaties meer met elkaar praten. Dwang is volgens haar moeilijk, want een minimumtarief zou al snel worden gehanteerd als een maximumtarief. De Vereniging Nederlandse Gemeenten sluit zelfs niet uit dat de thuiszorgorganisaties nu te duur zijn en om die reden niet genoeg hebben aan het geld dat ze van de gemeenten krijgen.

Bron: Radio 1

Vorig artikelVerscherpt toezicht apotheek Pharma Assist (verscherpt toezicht is eind 2010 opgeheven)
Volgend artikelGemeent Boxmeer beboet Pantein Thuiszorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.