Mediq rondt verkoop Belgische groothandel en apotheken af

mediq_a2Na het ontvangen van de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit heeft Mediq vandaag de verkoop van haar Belgische farmaceutische groothandelsactiviteiten afgerond. Alle activiteiten en medewerkers zijn verkocht aan Celesio. De apotheken waren al per 1 augustus overgenomen door een dochteronderneming van Febelco. De totale overnamesom voor de ondernemingen bedraagt € 25 miljoen in contanten.

De resultaten van de groothandelsactiviteiten worden per 1 oktober 2009 niet meer in de resultaten van Mediq verantwoord; bij de apotheekactiviteiten was dat al per 1 augustus 2009 het geval. De boekwinst van ruim € 7 miljoen wordt in het derde kwartaal verantwoord onder het segment ‘Overig’. De separate verkoop van de grond en gebouwen van de groothandel is in gang gezet.

Met het terugtreden uit de Belgische markt voor geneesmiddelendistributie vergroot Mediq de aandacht op de apotheek- en groothandelsactiviteiten in Nederland en Polen en de directe en institutionele activiteiten in acht landen.
Download pdf (93 KB)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen