Eigenzinnige verzekering biedt financiële ruimte bij borstkanker

Array

vrouwen beslissenVrouwenbeslissen.nl brengt een verzekering op de markt die eenmalig een geldbedrag uitkeert bij borstkanker, baarmoederhalskanker, kanker aan de eileiders en kanker aan de vulva. Risicodrager op de Beslist Onafhankelijk Polis is het Britse Rosemont Insurance Company. De administratieve afhandeling wordt verzorgd door Harmony Service Center in Rotterdam.

Alleen voor vrouwen brengt de nieuwe webshop Vrouwenbeslissen.nl onder de naam ‘Beslist Onafhankelijk Polis’ een verzekering die direct een eenmalig bedrag uitkeert bij borstkanker. Dit is het eerste product van het platform dat zich tot doel stelt de vrouw als beslisser van informatie en ondersteuning te voorzien met daarbij passende verzekeringen.

“In het beginstadium van borstkanker wil je je op je genezing kunnen concentreren en al helemaal geen financiele zorgen hebben”, zegt initiatiefneemster Annette van Keulen. “De ziektekostenverzekering is voor de medische hulp, maar voor extra hulp thuis en voor je directe omgeving wordt niets geregeld. Het bedrag dat je van deze verzekering krijgt, kan je meteen gebruiken voor jezelf en je directe omgeving en geeft je de onafhankelijkheid en rust die je nodig hebt.” Borstkanker is, mits tijdig ontdekt en goed behandeld, niet per definitie een terminale ziekte maar het emotionele aspect is voor de vrouw zelf en haar directe omgeving nog wel zeer belastend.

De verzekering keert naar keuze een bedrag uit van 7500 of 10.000 euro, direct nadat bij de vrouw één van de volgende vormen van kanker wordt geconstateerd: borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, kanker aan de eileiders en kanker aan de vulva. De uitkering is belastingvrij, staat los van de ziektekostenverzekering en is aan geen enkele beperking gebonden. De vrouw kan het bedrag uitgeven aan extra hulp in de huishouding of aan opvang voor de kinderen of ook aan een extra vakantie met haar gezin. “Dat beslist ze helemaal zelf”, aldus Annette van Keulen.

Pikant
Aan de introductie van de verzekering ging een onderzoek vooraf onder meer dan 1.800 vrouwen. Daaruit bleek dat deze verzekering echt in een behoefte voorziet. Pikant detail was dat de meerderheid van de ondervraagden de uitkering niet voor haarzelf zou gebruiken, maar voor extra hulp voor thuis en gezin. “Maar als financieel doel werd ook het maken van een reis genoemd en zelfs weggeven van het geld aan de kinderen,” zegt Van Keulen.
De maandelijkse premie van de Beslist Onafhankelijk Polis hangt af van instapleeftijd en gekozen uitkeringsbedrag, vanaf 5,85 euro per maand. Gedurende de duur van de verzekering geldt de premie die bij je instapleeftijd hoort. Bij uitkering eindigt ook de verzekering maar de getroffen vrouwen kunnen altijd gebruik blijven maken van de adviezen, diensten en hulp van Vrouwenbeslissen.nl.
De webshop wil vrouwen ‘voordeel en vrijheid’ bieden en een platform zijn van informatie over wat vrouwen bezig houdt. Het voordeel moet komen van producten op de site die echt alleen voor vrouwen zijn. Na de lancering van de Beslist Onafhankelijk Polis zullen nog andere verzekeringsproducten volgen. Vrijheid en onafhankelijkheid is wat deze producten kenmerkt: ze zijn per maand opzegbaar en ze verbergen geen addertjes onder het gras.
Vanaf medio oktober begint Vrouwenbeslissen met de gratis verspreiding van het e-magazine waar mensen zich nu al voor kunnen aanmelden op de website.
www.vrouwenbeslissen.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen