Maagoperaties in trek

Array

reijnen-en-patient-preoperatief-bron-photobucket-200x200Na de affaire met fatale maagverkleiningsoperaties in Emmen zijn de wachtlijsten voor dergelijke ingrepen in heel Nederland fors opgelopen. De Obesitas Vereniging vreest problemen doordat patienten uitwijken naar het buitenland en te kleine ziekenhuizen ook in de verleiding komen de complexe operaties uit te gaan voeren.

Volgens de Obesitas Vereniging heeft de vele publiciteit voor de Emmer affaire ook tot een stijging van het aantal aanvragen geleid. ” Ondanks de problemen brengt alle media-aandacht mensen blijkbaar ook vaker op het idee om zo’n ingreep te laten doen,” zegt Suzanne Kruizinga.

De woordvoerder van de Obesitas Vereniging merkt verder op dat de enkele ziekenhuizen in Nederland die de operatie nu uitvoeren ‘goed bezig’ zijn. “Het zorgtraject in zijn geheel wordt in Nederland prima uitgevoerd”, vindt Kruizinga. “Maar veel mensen wijken nu uit naar Belgie en in mindere mate Duitsland, vanwege de wachttijden in Nederland.

Bron: Obesitas Vereniging

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen