REShape 2009 Zorgcommunicatie verandert (12 – 13 oktober)

reshapeZorg 2.0: Zorgcommunicatie verandert
De tweede editie van de zorg 2.0 conferentie, de eerste aflevering vindt u samen met een aantal reacties er op hier , geeft antwoord op drie vragen:

  1. Wat is “Zorg 2.0” eigenlijk en wat zijn de meest opvallende (inter)nationale ontwikkelingen ?
  2. (Hoe) kan ik deze ideeen en inzichten toepassen in mijn eigen praktijk?
  3. Wat is de rol van sociale netwerken (als Hyves, Twitter, LinkedIn en Facebook) binnen de gezondheidszorg nu, en wat kan die worden ?

Sprekers zijn onder veel anderen:

Lee Aase (Mayo Clinic), John Sharp (Cleveland Clinic), Bas Bloem (UMC St Radboud), Bertalan Mesko (webicina.com), Gert-Jan van Boven (Nictiz), Jan Kremer (MijnZorgnet) en Luciano Floridi (University of Hertfordshire UK). Wat is er gaande in de wereld van zorg 2.0? Wat zijn de kansen, wat de valkuilen? Hoe en waar te beginnen?

In het bijzonder aandacht voor de werkelijke betekenis van zorg 2.0 die veel verder gaat dan het internet. De communicatie tussen patient en zorgverlener(s) is drastisch aan het veranderen. ‘U vraagt, wij draaien’ ? Nee, maar de trend richting ‘collaborative healthcare’ is onmiskenbaar. Wat zijn de symptomen van die trend? Wat betekent het voor de gezondheidszorg? Antwoorden op 12 en 13 oktober

12 oktober | Frontlijnprofessionals uit zorg en bedrijfsleven tonen waar de actuele mogelijkheden van zorg 2.0 liggen. Presentaties met veel ruimte voor vragen en gesprek.

13 oktober | er is voor gekozen om de opzet van deze dag anders vorm te geven in de vorm van een invitational conference. De vragen, kennis en resultaten van de eerste dag dienen als input voor de expert-groep, om een handvat te maken voor beleidsmakers en zorgprofessionals. Dit zal in de vorm van een position paper worden uitgegeven.

banner reshape 2009

Mocht u vragen of opmerkingen over dit congres hebben dan kunt u contact met ons opnemen via het formulier op deze website.

Universitair Medisch Centrum St Radboud
L.J.L.P.G. (Lucien) Engelen,
Zorg 2.0 ambassador (@zorg20 on twitter)

Universitair Medisch Centrum St Radboud
Dept 660/ AZO
PO box 9101
6500 HB Nijmegen, The Netherlands

Bezoek ook onze Challenge : www.health20challenge.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen