Huisartsen gaan aangeven hoe ze het willen met spoedzorg

Array

huisartsenpostOp dinsdag 29 september hield prof.dr. Guus Schrijvers een college voor 25 Zuidhollandse huisartsen die ook bestuurder zijn van een huisartsenpost. Plaats van handelen was een Van der Valk nabij Ridderkerk. Schrijvers  benoemde tal van spoedzorginnovaties, die elders in Nederland en Europa bestaan. Inloopspreekuren, verlengde dagzorg, uitloopspreekuren. NHS Direct, spoedposten, walk in centers, telemonitoring, gezamenlijke aansturing van ambulante functies, spoedpleinen en afstandszorg, passeerden de revue.

Na anderhalf uur, aan het eind van zijn lezing, vroeg hij de artsen of ze zelf aan de slag willen met zijn menukaart van zorginnovaties. Ze hoeven niet alles in te voeren. Maar het kan toch niet zo zijn dat de huisartsenpost anno 2009 de komende tien jaar blijft zoals die is?

Staande de vergadering riep de ervaren huisarts, charismatische man en Rotterdammer Eef van Dijk zijn collega’s op om met hem een denktank te vormen en een samenhangend pakket van innovaties samen te  stellen. Schrijvers juichte dat natuurlijk toe. Als het er echt van komt, mogen ze –zo beloofde hij- op het tiende spoedzorgcongres hun voorstellen presenteren. Dat congres vindt plaats op vrijdag 17 september 2010.  Noteert u alvast deze datum in uw agenda.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Huisartsen gaan aangeven hoe ze het willen met spoedzorg"

  1. Ik hoop dat de SEH-artsen ook betrokken worden in dit project… het zou toch zonde zijn als de 1e en 2e lijnsgeneralisten niet gaan praten over de acute zorg…
    Alvast een voorschotje: Misschien is het nog niet zo’n gek idee dat de SEH-arts de HAP gaat bemannen en de spoedzorg overlaat aan artsen die dat echt leuk vinden,dat mogen natuurlijk ook best huisartsen zelf zijn. Al lijkt het er meer en meer op dat de HAP een plek is voor de huisartswaarnemer…..

Comments are closed.

Recente artikelen