Boomerang en palliatieve zorg

Array

IDPZ-2009-bloem-asfaltIn de kaartenrekken van Boomerang bij Nederlandse theaters en schouwburgen kunt u tot en met 27 oktober 2009 vijf bijzondere kaarten vinden. Deze kaarten zijn speciaal ontworpen om te versturen naar iemand die ongeneeslijk ziek is.Wat voor een kaart stuur je eigenlijk aan iemand die niet meer beter kan worden? En welke tekst zet je erop? In de kaartenrekken stond het antwoord hierop nog niet. De organisatie van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) vroeg het publiek daarom eerder dit jaar om een kaart voor dit doel te ontwerpen. Uit ruim 100 inzendingen heeft de jury er vijf gekozen. Achter iedere kaart zit een persoonlijk verhaal van de maker. U kunt deze verhalen lezen in de tweede editie van de krant ‘Palliatieve zorg, doodgewoon’.


Over de IDPZ
De IDPZ is op zaterdag 10 oktober 2009. De IDPZ is er om mensen te laten weten dat palliatieve zorg bestaat. Uit onderzoek door TNS NIPO (eind 2008) bleek dat 60% van de mensen niet weet wat palliatieve zorg is. Laat staan dat zij op de hoogte zijn van de mogelijkheden op lichamelijk, psychosociaal en spiritueel gebied. Daarom worden ook in Nederland, rondom het internationale thema: “Discovering your voice”, diverse lokale activiteiten georganiseerd. De gedachte achter dit thema is dat mensen ontdekken en beseffen wat hun eigen stem kan betekenen als het gaat om zorg in de laatste levensfase.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg is een initiatief van Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale patienten Nederland (NPTN), in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, Stichting Agora, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ) en de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC).

Bron: Palliatieve Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen