iSOFT kiest voor Continue Vernieuwing van Legacy-systeem

Array

isoft‘iSOFT kiest voor een aanpak van Continue Vernieuwing,’ zegt Peter Herrmann, managing director van iSOFT. Daarmee volgt iSOFT Nederland de reeds in Duitsland succesvolle Lorenzo strategie van ‘Continuous Renewal.’ Daar tekende onder andere Klinikum Saarbrücken en Krankenhaus Unna voor de Lorenzo module Collaboration Suite (iCS), dat gefaseerd in het huidige iSOFT ZIS ClinicCentre gemigreerd wordt. ‘In Nederland voelt men over het algemeen nog veel voor het Big Bang scenario, terwijl het door ons voorgestelde migratiepad de complexiteit van het op te leveren systeem respecteert, zodat we op een beheersbare en veilige wijze kunnen implementeren,’ aldus Peter Herrmann. ‘Wij zijn van mening dat het verstandiger en veiliger is om via een migratiepad de afzonderlijke onderdelen in duidelijk afgebakende acties te vervangen. Zo garandeert de robuustheid van ons huidige legacy-systeem – dat ruim 30 jaar de pilasters van het ZIS vormt – de continuïteit van de ICT-voorziening. Tegelijkertijd heeft de klant de continue mogelijkheid om de nieuwe releases van Lorenzo naadloos in het systeem te integreren. Deze releases worden opgeleverd binnen de door de klant gestelde termijn.’ Saarbrücken en Unna tekenden voor het artsenportaal Collaboration Suite (iCS), dat de ziekenhuizen direct in verbinding stelt met regionale huisartsen.

Zo hebben specialisten en artsen over en weer direct toegang tot patientgegevens. iSOFT Collaboration Suite is een onderdeel van de Lorenzo productlijn. De afgelopen achttien maanden is de ontwikkeling van producten voor de Nederlandse markt in een stroomversnelling gekomen. Eerder dit jaar kwamen ook RadCentre & LabCentre, twee internationale paradepaardjes, beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen