Op woensdag wordt 113Online gelanceerd

Array

113Zelfmoord, zelfdoding, niet meer willen leven of suïcide. Hoe je het ook noemt, bij 113Online kun je hierover praten. Anoniem, vrij en open. Via de telefoon, e-mail of chat. Je kunt 24 uur per dag vertellen over je angst, depressiviteit en gepieker.
De langverwachte website 113 wordt eindelijk geopend. De website en bijbehorende hulplijn moeten mensen met zelfmoordneigingen helpen. Suïcidale mensen kunnen er terecht voor advies en een luisterend oor.Doel is om zelfmoord te voorkomen en oplossingen te bedenken. De website en de telefoonlijn worden woensdag officieel geopend tijdens de thema-avond Zelfmoord van omroep BNN. Dat heeft initiatiefnemer 113Online maandag bekendgemaakt.

Wil je meer dan dat? 113 helpt je passende oplossingen te vinden. Middels e-consultatie en chat-therapie bijvoorbeeld. Maak een eigen account aan op Mijn 113online. Of praat met lotgenoten op het forum. Ontdek wat de mogelijkheden van 113online.nl zijn. 113Online is er ook voor naasten en nabestaanden. De ruim driehonderd vrijwilligers zijn getraind door professionele hulpverleners en dag en nacht bereikbaar via het nummer 0900-1130113.
Nieuws: 113Online bij BNN:7 oktober van 20.30- 21.45 uur op Ned. 3 in “Verhalen achter zelfmoord”. Mensen uit Vlaanderen kunnen contact opnemen via www.zelfmoordlijn.be of bellen naar 02 649 95 55.

Ook nabestaanden en naasten kunnen er terecht. Via de site 113online.nl kunnen mensen zich laten adviseren maar ook een test doen om te kijken of er professionele hulp gezocht moet worden.

Volgens de organisatie 113Online plegen per jaar zo’n 1500 mensen zelfmoord. Daarnaast doen jaarlijks 100.000 mensen een poging tot suïcide en lopen ruim 400.000 mensen met zelfmoordgedachtes rond. De meeste suïcidale mensen willen geen einde aan hun leven maken, maar wel een oplossing voor hun leed, aldus 113Online.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen