Nominaties Meester Kackadorisprijs 2009

Array

dr-quackTv-presentator Harry Mens, de actiegroep Kritisch Prikken en Zilveren Kruis Achmea, zijn drie van de acht genomineerden voor de Meester Kackadorisprijs 2009. Deze ‘kwakzalversprijs’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de kwakzalverij in Nederland.

Op zaterdag 10 oktober om 13.30 zal in de Koepelkerk in Amsterdam, de winnaar bekend worden. Daarna volgt er een  symposium over de wenselijkheid van wettelijke registratie van alternatieve behandelaars.De acht kandidaten zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld. In het tijdschrift van de vereniging, het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, staan de nominaties uitgebreid beschreven. Kanshebbers dit jaar zijn:

Shortlist Meester Kackadorisprijs (in alfabetische volgorde)

G.P.M. Huisman, directeur van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is genomineerd omdat in zijn ziekenhuis kwakzalverij een vaste plaats gekregen heeft. Op de pijnpolikliniek wordt Chinese acupunctuur toegepast door een van de anesthesisten, de heer Liem.

Mediq-apotheek is de naam voor een keten van 200 apotheken die de afgelopen 10 jaar zijn gekocht door de farmaceutische groothandel OPG (Onderlinge Pharmaceutische Groothandel). Mediq heeft zich de afgelopen jaren op niet-receptplichtige middelen gestort en er wordt veel reclame op de tv gemaakt.

Harry Mens, verzorgt sinds een aantal jaren op RTL7 op de zondagochtend het praatprogramma Business Class. Het is een publiek geheim dat zijn gasten flink betalen.

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) werd 15 jaar geleden opgericht door homeopaten en antroposofen.

Uitgeverij Ode wordt genomineerd vanwege de voortdurende stroom van onzinnige artikelen in het gelijknamige tijdschrift over allerhande ziektes en therapieen.

Sandra Roelofs, de Zeeuwse echtgenote van de president van Georgie, die de gezondheidszorg in haar land wil verbeteren door middel van de homeopathie. Zij heeft hiervoor de organisatie Homeopaten zonder Grenzen (HzG) binnengehaald.

RTV Utrecht. Al zestien jaar geeft men daar wekelijks op zondagochtend de microfoon in handen van de natuurgenezer Jaap Huibers.
Zilveren Kruis Achmea. Deze zorgverzekeraar kreeg de Meester Kackadorisprijs al in 2003 omdat ze actief reclame maakte voor alternatieve behandelwijzen en zijn verzekerden aanbiedt deze kosten tot een bepaald bedrag te te vergoeden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Nominaties Meester Kackadorisprijs 2009"

  1. De vereniging tegen de kwakzalverij is een groepje medici die hun bul zouden moeten teruggeven. In de belofte om die te verwerven hebben ze moeten beloven niets te verrichten dat gezondheid kan schaden. Al hun negatief geleuter, hun slecht beargumenteerde aantijgingen tegen alternatieve geneeswijzen loochenen die belofte. Homeopathie is bewezen effectief, tientallen verslagen bevestigen dat. alternatieve geneeswijzen zijn de bron van de huidige geneeskunde maar die is inmiddels ontaard in een geldslurpende business. Het zou de “heren” sieren eens naar al die farmaceutische lobby’s te kijken en daarover hun kritiek te formuleren.

Comments are closed.

Recente artikelen