Zaak tegen Icare-topman Bart V. pas in april behandeld

Array

icareDe zaak tegen de 60-jarige voormalige Icare-topman Bart V. uit Zuidhorn wordt op 13, 14 en 15 april 2010 inhoudelijk behandeld. De man zou ongeveer 1,3 miljoen euro in eigen zak hebben gestoken. De ex-topman was van 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare. Justitie vermoedt dat hij privé heeft geprofiteerd van de verkoop van onroerend goed van Icare. In de strafzaak tegen oud-Icare-topman moet een deskundige worden aangesteld. De waarde van aandelen in de thuiszorg, een bedrijfstak die volledig door de overheid wordt gereguleerd en gefinancierd, is beduidend anders dan in het ‘normale bedrijfsleven’, stelde de advocaat van V. vandaag voor de Asser rechtbank. 

Tijdens de  regiezitting drong de advocaat aan op de benoeming van een onafhankelijke deskundige die precies kan aangeven hoe de aandelen in de thuiszorg moeten worden gewaardeerd. Ook zouden anderen geld hebben verdiend met de verkoop van Thuiszorg Perfect, een dochterbedrijf van Icare, aan Randstad.

V. wordt er onder meer van verdacht de aandelen van Thuiszorg Perfect BV voor 1 gulden te hebben verkocht aan het bedrijf van een kennis, die het pakket later voor bijna 8,5 miljoen doorverkocht aan Randstad. Volgens het openbaar ministerie (OM) was V. in werkelijkheid zelf de baas van het tussenbedrijf en hield bij zes miljoen euro over aan de transactie. In 2000 werd deze verlieslijdende dochter verkocht aan een vrouwelijke kennis. Thuiszorg Perfect had op dat moment een negatief vermogen. Kort na de verkoop aan de 60-jarige medeverdachte A.T.M.S. uit Eexterzandvoort, werd de onderneming weer verkocht aan Breevenen BV waarvan dezelfde vrouw directeur en enig aandeelhouder was. Op 1 december 2003 werd het bedrijf doorverkocht aan Randstad, die de naam omdoopte tot Randstad Zorg Beheer BV.

De vrouwelijke kennis en medeverdachte van V.,was om gezondheidsredenen niet door de officier van justitie opgeroepen voor de rechter te verschijnen. Het wachten is op een rapport over hoe het met haar is gesteld. Pas als dat duidelijk is, maakt de aanklager duidelijk hoe hij haar zaak wil afdoen.

Bron: DVHN & Steenwijker Courant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen