Oogziekenhuis Rotterdam behaalt NIAZ-accreditatie

macro-oog-blauwAls eerste categoraal ziekenhuis in Nederland heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam de accreditatie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ) ontvangen. De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen en geeft aan dat een organisatie adequate en veilige zorg biedt aan haar patienten.

Duidelijke verbetercultuur

Volgens het NIAZ kent Het Oogziekenhuis Rotterdam een duidelijke verbetercultuur: ‘Het Oogziekenhuis Rotterdam is een innovatieve organisatie die al verschillende prijzen heeft gewonnen voor onder andere veiligheid, een van de belangrijke onderdelen in de kwaliteitsnormen van het NIAZ. Andere sterke punten van Het Oogziekenhuis zijn de enthousiaste en betrokken medewerkers, de angstreductie bij patienten en de klantgerichtheid. Het kwaliteitskeurmerk is vier jaar geldig.

Uitreiking NIAZ-accreditatie tijdens jaarlijkse kwaliteitsweek in Oogziekenhuis
De NIAZ-accreditatie is op dinsdag 6 oktober jl. door mevrouw Hélène Beaard, directeur van het NIAZ, uitgereikt aan de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis. De uitreiking gebeurde tijdens de kwaliteitsweek, een jaarlijks terugkerende activiteit waarin  extra aandacht wordt geschonken aan een steeds wisselend kwaliteitsthema. Dit jaar is het thema ‘Hotel Eye Hospital’. Internationale ziekenhuizen discussieren met de collega’s uit Rotterdam over de bevordering van de gastvrijheid in de oogzorg.

niaz2

Voor zorginstellingen is de NIAZ-accreditatie een middel om zich maatschappelijk te verantwoorden. Het NIAZ werkt samen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en schadeverzekeraar MediRisk.
Voor de redactie
Het Oogziekenhuis Rotterdam is opgericht in 1874. Het Oogziekenhuis Rotterdam is het enige zelfstandige oogziekenhuis in Nederland. Het is een topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Per jaar vinden er zo’n 150.000 poliklinische visites plaats en worden er ca. 13.500 operaties verricht. Zie ook: www.oogziekenhuis.nl

Rob

Recente artikelen