Winnaars Menzis Award Beste Bedrijventerreinen van Nederland bekend

Array

medailleACT Beyond Logistics (Haarlemmermeer), Leiden BioScience Park en Waarderpolder in Haarlem zijn de winnaars van de Menzis Award Beste Bedrijventerrein van Nederland 2009. De awardverkiezing beste bedrijventerreinen van Nederland is een initiatief van het vakblad bedrijventerrein, een uitgave van Elba Media.
Uit handen van Jér(oo)me Verhagen, algemeen directeur van NV Industriebank LIOF ontvingen zij deze onderscheiding tijdens het Nationaal Bedrijventerrein Congres in Venlo.

Plan
ACT Beyond Logistics heeft prijs gewonnen in de categorie Plan. De jury was van oordeel dat dit plan een `breed innovatief uitdagend perspectief is waarbij niet alleen verder gekeken wordt dan de eigen grenzen maar ook in jaren.` Daarnaast roemt de jury de flexibiliteit en marktgerichtheid van ACT en is de grondprijs ambitieus hoog.
Het regionaal bedrijventerrein West-Achterhoek in Doetinchem is tweede geworden en Rithmeester Park in Breda is in deze categorie derde geworden. Bestaand
Leiden BioScience Park is de winnaar in de categorie bestaand. Dit is een van de weinige terreinen waar profit niet bovenaan staat. Dat maakt Bio Science Park bijzonder, oordeelt de jury. Maar het meest bijzondere is dat het 25 jaar oude concept van een terrein gericht op biomedische en biomoleculaire wetenschappen, nu nog steeds functioneert.
Haven- en Industrieterrein Moerdijk heeft in deze categorie de tweede prijs gewonnen en BedrijvenPark Borchwerf werd derde.

Geherstructureerd
Waardepolder in Haarlem heeft de Menzis Award in de categorie geherstructureerd gewonnen. `Waarderpolder is het voorbeeld van wat we overal in den lande al jaren willen`, oordeelt de jury. De overheid investeert in de openbare ruimte en daarop volgt de private investering. Een ander pluspunt vindt de jury dat er na het saneren geen woningbouw is teruggekomen.
Fokker Logistics Park in de Haarlemmermeer en Spaanse Polder werden resp. tweede en derde in deze categorie.

De onderverdeling in categorieen is nieuw voor de 2009-editie van de Award Beste Bedrijventerrein, en hangt samen met het Jaarboek Beste Bedrijventerreinen 2009, dat dezelfde onderverdeling bevat.
De winnaars zijn gekozen uit 121 bedrijventerreinen die waren aangedragen voor de Menzis Award Beste Bedrijventerrein.

De jury

De vakjury is aangesteld door het vakblad Bedrijventerrein, een uitgave van Elba Media. In de jury zitten: Maurice Gemmeke (Arcadis), Jeroen Krijgsman (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), Irma Lissberg-Grondstra (Gemeente Enschede), Peter de Kruijk (Gemeente Haarlemmermeer), Frans de Jager (Gemeente Rotterdam /OBR), Ali Nassiri (ING Real Estate), Rob van Midden (Liof), Daan Pigge (Stichting Meedenken en Doen), Martin Rog (Menzis), Joost Okkema (Metrum) Cees-Jan Pen (Nicis Institute), Rikus Wolbers (Oost NV), Edwin Rem (Provincie Noord-Hollland) Bart Kennis (SAB), Kjell-Erik Bugge (Saxion Hogescholen).

121 aangedragen terreinen
In Bedrijventerrein nr 5, die medio september is verschenen zijn alle 121 bedrijventerreinen die waren aangedragen voor de award opgenomen, voorzien van handige facts & figures. Tevens vindt u in dit nummer de criteria waaraan de inzendingen moesten voldoen en de jurysamenstelling. Zie: www.bedrijventerrein.biz

Bron: LVB Networks

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen