Klink heeft Nederlands Vaccin Instituut gevraagd kleinere verpakkingen te maken

Array

vaccinsMinister Klink van Volksgezondheid heeft het Nederlands Vaccin Instituut gevraagd ook kleinere porties vaccin tegen de Mexicaanse griep te leveren. Vanochtend werd bekend dat er duizenden eenheden verloren zouden gaan, omdat alleen verpakkingen met honderd doses vaccin konden worden geleverd. Doses die over zijn, kunnen niet worden teruggenomen. Instellingen werd gevraagd onderling te delen.   De situatie is vooral vervelend omdat er veel te weinig vaccins zijn. Fabrikant Novartis kan eind oktober acht à tien miljoen doses leveren, terwijl er twintig miljoen waren besteld.  Het Nederlands Vaccin Instituut bekijkt of het in kan gaan op het verzoek van Klink om ook kleinere porties te leveren.

Nog weinig animo
Zo’n 7000 instellingen kunnen deze week vaccins tegen de Mexicaanse griep bestellen. Slechts een derde van alle zorginstellingen heeft vaccins tegen de Mexicaanse griep besteld. Dat kon tot afgelopen donderdag bij het Nederlands Vaccin Instituut (NVI), leverancier van de vaccins. Die snapt er niks van dat er instellingen zijn die helemaal niets hebben besteld. Instellingen gaan er ook vanuit dat de animo van het personeel om zich in te laten enten, klein is. Vorige week bleek nog uit onderzoek dat 1 op de 3 artsen en meer dan de helft van de verpleegkundigen niet van plan is zich in te enten tegen de Mexicaanse griep.

Opmerkelijk
Daarnaast zijn er ook ziekenhuizen, verpleeghuizen en zorgcentra die absurd veel vaccins hebben besteld. Mogelijk speelt onduidelijkheid rond de bestelwijze een rol. Zo zouden instellingen niet hebben geweten dat de de besteltermijn al is verlopen en zou de bestelwijze te ingewikkeld zijn. Dat zou verklaren waarom de weinige zorginstellingen die wel bij het NVI hebben besteld, om ‘idioot’ grote hoeveelheden gevraagd, aldus een woordvoerder van het NVI in het Parool.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen