Moeders organiseren zelf EHBO cursussen

tmlogoUit onderzoek is gebleken dat de eerste 10 minuten na een ongeval van cruciaal belang zijn voor de afloop. Snel ingrijpen voorkomt veel pijn en redt levens. Toch heeft ruim 70% van de ouders nog geen EHBO-diploma.
TrotseMoeders.nl vindt het belangrijk dat meer ouders kennis hebben van EHBO. Daarom organiseren wij met Eerste Hulp in Huis èn ons netwerk van moeders een speciale TrotseMoeders.nl EHBO cursus.

Ouders volgen eerst thuis online de algemene EHBO cursus. Daarnaast organiseren wij praktijkavonden die speciaal gericht zijn op EHBO bij kinderen. Deze praktijkavonden staan onder leiding van een deskundige docent van de partner van Eerste Hulp in Huis, Rescue Nederland, en worden gehouden bij moeders thuis die dezelfde cursus volgen.

Moeders in het hele land worden ingezet om net als hen ook EHBO te leren om de veiligheid voor kinderen te vergroten. Zij zetten hun deuren open om de praktijkavonden te faciliteren en stimuleren andere mama’s om ook mee te doen. Van vriendinnen tot moeders uit de klas of buurt. Dé kans voor hedendaagse drukke vrouwen om eindelijk voldoende EHBO kennis op te doen en je officiele certificaat te halen wat voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis.

Lezers van TrotseMoeders.nl krijgen korting op de cursus.
Aanmelden kan via www.TrotseMoeders.nl

Over TrotseMoeders.nl:
TrotseMoeders.nl is een bruisend online magazine voor moeders en zwangere vrouwen waar elke dag iets nieuws te beleven valt. TrotseMoeders.nl wil niet alleen informeren, maar ook moeders aanzetten tot actie! Zo heeft TrotseMoeders.nl een gratis boekenclub die zich speciaal richt op kinderboeken. Moeders recenseren zelf de boeken en geven hun advies aan andere mama’s. TrotseMoeders.nl organiseert ook avonden waarin moeders alles leren over kinderboeken en hoe je inhoudelijk meer uit een prentenboek kan halen. TrotseMoeders.nl heeft ondertussen een actief ledenbestand van 30.000 moeders en is in november 2008 begonnen met TrotseVaders.nl.

Over Eerste Hulp in Huis:
Eerste Hulp in Huis vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennis hebben van Eerste Hulp. Sinds augustus 2008 biedt de website www.EersteHulpinHuis.nl voor particulieren en bedrijven een online EHBO-cursus aan die voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis. De cursus is te volgen via een e-learning systeem. Tijdens de cursus worden alle onderdelen en de volledige theorie van het basisprogramma EHBO inclusief EHBO bij Kinderen op een toegankelijke en eenvoudige manier behandeld. Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een theorie-certificaat. Op dit moment telt Eerste Hulp in Huis enkele duizenden deelnemers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen