Aankomst hulpzending geneesmiddelenin Padang

0
148

padang aardbevingDEN HAAG- De Ambassadeur van Indonesie, de Heer Habibi heeft recent een omvangrijke zending medische hulpgoederen van de Stichting Horizon Holland in ontvangst genomen. De medicijnen waarmee de acute medische zorg voor 30.000 patienten gedurende drie maanden is gegarandeerd is overgevlogen naar Padang en direct aan de Burgemeester overgedragen.

Afgelopen vrijdag, tijdens de uitreiking van de belangrijkste Indonesische onderscheiding van verdienste, de Bintang Mahaputra aan ex-minister Bot, Europarlementarier van Baalen en ex-voorzitter Horizon Holland dhr Brijl benadrukte Habibi nogmaals dat een enorme humanitaire ramp zich in Padang nog steeds aan het voltrekken is. Tienduizenden huizen maar ook klinieken en ziekenhuizen werden in deze stad met 1 miljoen inwoners in een paar seconden volkomen met de grond gelijk gemaakt. Duizenden werden zwaargewond of verloren hun leven, tienduizenden verloren hun huizen en bezittingen.
Als gevolg van beschadiging van drinkwater- en riool voorzieningen liggen besmettelijke ziekten op de loer. Vooral kinderen en ouderen kunnen alsnog slachtoffer worden van Cholera, Dysenterie en andere besmettelijke ziekten.
De gezondheids autoriteiten van Indonesie bevestigen de vrees dat de Mexicaanse griep in de huidige omstandigheden bij deze kwetsbare groepen hard kan toeslaan en vragen de WHO en bevriende landen te ondersteunen bij een zo spoedig mogelijke vaccinatie Campagne.
Met de snelle zending van de medische hulpgoederen van Horizon Holland is aangetoond dat de Indonesische autoriteiten de beschikking hebben over de mogelijkheden de vaccins veilig over te brengen naar het noodgebied.

Vorig artikelNVZ, Orde en wetenschappelijke verenigingen volgen aanwijzingen IGZ
Volgend artikelGeheel Europa streeft naar hergeboorte eerstelijn
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.