Reactie van Balans op berichtgeving No Kidding

1
265

logo_balansTalloze ouders lieten ons weten hoezeer ze zich ergerden aan het artikel ‘Russische roulette’ op de website van NO KIDDING. In dit artikel was te lezen dat de behandeling met Ritalin, Concerta en Strattera 94.000 gevoelige kinderen aan psychiatrische drugs verslaafd heeft gemaakt.Ook de stappen die daarna door de beheerders van de website werden ondernomen naar aanleiding van de reacties van ouders van kinderen met ADHD, geven niet het vertrouwen dat het gaat om een zorgvuldig opererende organisatie die zich laat informeren door ter zake deskundigen.

Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, bezocht een bijeenkomst die door NO KIDDING werd georganiseerd. Zij constateerde dat de stellingen van deze organisatie niet gebaseerd zijn op enig wetenschappelijk onderzoek en dat de visie vooral uit de hoek van de anti-psychiatrie, waaronder de Scientology Church, lijkt te komen.

Voor Balans genoeg reden om de aantijgingen van deze organisatie naast ons neer te leggen en ons volledig van deze organisatie te distantieren.

Bron: Balansdigitaal

1 REACTIE

  1. Ik stel vast dat balans niet wetenschappelijk argumenteert dat ADHD-medicatie niet verslavend zou zijn.
    De terzake deskundigen, weten alleen dat ze niet weten hoe ADHD-medicatie werkt.
    (Zie ook de bijsluiters).
    Op basis daarvan zijn ze dan ‘deskundig’?

Comments are closed.