CEO ApotheekZorg is Entrepeneur of the year 2009

apotheekzorgHans Smit, CEO van ApotheekZorg, is zaterdag gekozen tot Master Entrepreneur of the Year 2009. Tijdens de galafinale in Rotterdam ontving hij uit handen van staatssecretaris De Jager de bijbehorende Award. Entrepreneur of the Year wordt jaarlijks door Ernst & Young wereldwijd in ruim vijftig landen uitgereikt. Doel van de competitie is succesvol ondernemerschap te stimuleren en te belonen. De Master Entrepreneur of the Year is automatisch genomineerd voor de verkiezing van de beste ondernemer ter wereld: World Entrepreneur of the Year. Deze wordt begin juni 2010 uitgereikt in Monaco.

Het juryrapport dat de Jager voorlas noemde Smit ‘de architect van een gezonde onderneming voor nu en in de toekomst door het leveren van een personal touch.’ De winnaar heeft zich volgens de jury bewezen in een traditionele markt. Niels en Walter Peteri van het snel groeiende bedrijf Quooker werden door de jury verkozen tot Accelerating Entrepreneur of the Year. Bestuursvoorzitter Pieter Jongstra van Ernst & Young reikte de prijs uit en prees deze ondernemers met hun doorzettingsvermogen, hun volharding en hun innovativiteit. Claudia Willemsen van Kleertjes.com ontving de prijs voor Emerging Entrepreneur of the Year uit handen van Bernard Wientjes. Een prijs voor de meest succesvolle, startende ondernemer. De VNO-NCW-voorzitter prees  de lef van deze onderneemster uit Doetinchem en haar ‘geen woorden, maar daden-mentaliteit’. De galafinale werd bijgewoond door zo’n 350 ondernemers.

Entrepreneur of the Year is een initiatief van Ernst & Young en wordt hierbij ondersteund door Universiteit Nyenrode, het ministerie van Economische Zaken, de NVP en VNO-NCW.

Bron: Ernst & Young

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen