VA111913, nieuwe doorbraak tegen menstruatiepijn

0
241

vantiaWetenschappers in het Britse Southampton werken aan een pil die vrouwen moet verlossen van hevige menstruatiepijn. Het middelwordt binnenkort getest bij 128 proefpersonen. Als de resultaten positief zijn, kan het medicijn binnen vier jaar op de markt komen.De nieuwe wonderpil, voorlopig nog bekend onder de naam VA111913, moet dat voorkomen. Vantia Therapeutics zegt dat het middel een doorbraak is en uniek in zijn soort’,Volgens CEO Phillips kan de nieuwe pil een werkend alternatief worden voor de pijnstillers die nu vaak gebruikt wordenzo schrijft de Daily Mail.

De nieuwe pil werkt in op de spieren rond de baarmoeder. Daardoor kunnen die minder samentrekken en dus niet voor pijn zorgen. De pil werd al veilig bevonden en zou weinig bijwerkingen hebben. Ze wordt de komende twee maanden getest bij Amerikaanse en Britse vrouwen die last hebben van hevige menstruatiepijn.

Vorig artikelDe rol van het ATP8B1-eiwit bij cholestase
Volgend artikelNieuwe verloskundigen praktijk in Oldenzaal
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.