Astma 3 tot 5 jaar video

astma-bij-kinderenDe video ASTMA medicatie 3 tot 5 jaar is de eerste voorlichtingsfilm van het Astma Project. De video geeft alle benodigde instructie om kinderen in die leeftijdsgroep voor astma-aanvallen te behoeden. De video is verkrijgbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Turks, Berbers en Marokkaans-Arabisch. In iedere taal is de film volledig ingesproken.
Dankzij de keuze voor juist één leeftijdsgroepgroep per film is de informatie effectief. Bij kinderen onder de drie jaar verloopt de medicatie anders, bij kinderen boven de zes jaar komt die minder bij de ouders te liggen en meer bij het kind zelf en bij pubers komen er weer andere aspecten om de hoek kijken. Door voor alle groepen een gerichte video te maken, is de informatie altijd precies op maat.

Het Astma Project
Wat is het Astma Project?
Astma is een aandoening aan de longen die veel voorkomt. Met een juist gebruik van de medicatie hoef je er weinig last van te hebben.  Maar toch hebben jaarlijks heel veel mensen astma-aanvallen, die soms leiden tot een ziekenhuisopname. Die aanvallen zijn niet alleen heel akelig, een astma-aanval kan ook blijvende schade aan de longen toebrengen. Het is dus van belang aanvallen te voorkomen.
Dat voorkomen staat en valt met een juiste toediening van de medicatie. En dat luistert nogal nauw. Goede uitleg daarover is dus van belang. En omdat de medicatie altijd moet worden gebruikt, ook als men niet benauwd is, zakt die kennis in de loop van de tijd weg.
Ook is het vaak zodat het erg lastig is om een gedetailleerde uitleg te geven aan anderstaligen, die het Nederlands niet goed machtig zijn.

Het Astma Project richt zich op het geven van heel gedetailleerde informatie over astma bij kinderen op een simpele en begrijpelijke vorm die voor iedereen toegankelijk is in zijn eigen taal op zoveel mogelijk plekken.
Iedere astma-aanval die voorkomen wordt bespaart een kind veel ellende.

Help mee
Uitgangspunt van het Astma Project is dat de video zo breed mogelijk verspreid wordt op zoveel mogelijk manieren. Dat kan zijn op DVD’s in bijvoorbeeld poliklinieken, maar met name ook via internet. Op zoveel mogelijk plekken (naast de websites van het Astma Fonds en het Astma Project) moet ernaar verwezen worden of kan hij gedownload worden. Dat is in alle gevallen gratis. Er wordt actief naar gestreefd de video op zoveel mogelijk plekken opgenomen te krijgen. Dat kan de website zijn van een huisartsenpost, maar ook die van een Turkse vereniging en op YouTube. De video kan op internet bekeken worden, maar ook naar de eigen computer worden gedownload. En ook is de video beschikbaar voor op de mobiele telefoon, zodat ouders hem altijd bij zich kunnen hebben, ook als ze op vakantie zijn.
Help mee met het maken van die olievlek en zorg dat de video daadwerkelijk terecht komt op de websites waar ouders van allerlei achtergronden hem ook zullen vinden. Verwijs op de eigen site naar de video, of beter nog, zet hem op die eigen site. Maak beheerders van sites waar hij op thuis hoort attent op de video en de doelstelling. Verspreid de informatie over het project in nieuwsbrieven of andere communicatie naar ouders.

Astma_3tot5 folder_v2.3_web.pdf

Bron: Astma Project

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen