Bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg treffen vrijgevestigden niet

0
189

nipDe NZa heeft besloten deze aanwijzing van de minister uit te voeren door de budgetten van de instellingen te korten. Dit betekent dat de tarieven van de vrijgevestigden in de tweedelijns ggz niet gekort worden met 3,5%, zoals eerder was voorzien.

Het NIP heeft zich, net als GGZ Nederland en andere beroepsorganisaties, verzet tegen de voorgenomen korting. Het feit dat de tarieven van vrijgevestigden ongemoeid blijven is een uitstekend bericht. De korting voor de instellingen blijft uiteraard een punt van zorg.

GGZ Nederland heeft hierover een kort geding aangespannen tegen minister Klink. Dit kort geding vindt plaats op 13 oktober aanstaande. Het persbericht van de NZa over de korting van de curatieve ggz vindt u hier

Bron:NIP

Vorig artikelZorgstroom: De bonden zijn laf
Volgend artikelSpoed!!! FEES onderzoek
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.