GGD Amsterdam wint Galjaardprijs “Online safe sextraining voor jongeren werkt”

Array

vrijlekker“Online safe sextraining voor jongeren werkt”
De GGD Amsterdam heeft met het project Vrijlekker.nl de prestigieuze Galjaardprijs 2009 gewonnen. De Galjaardprijs is dé prijs voor het meest innovatieve, inspirerende en (bewezen) effectieve overheidscommunicatieproject. Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie, kent deze prijs jaarlijks toe.

Vrijlekker.nl
Vrijlekker.nl is een campagne die een ‘online safe sextraining’ voor jongeren met video, humor en een eigentijdse vormgeving omvat. De GGD koos voor een gedifferentieerde en persoonlijke aanpak om jongeren tussen 16 en 24 jaar te bereiken met informatie en advies over veilige seks.

De vakprijs gaat naar de GGD Amsterdam vanwege het bedenken en uitvoeren van het meest doeltreffende staaltje overheidscommunicatie. “Een gedoseerde, veelzijdige inzet van middelen, een duidelijke differentiatie naar categorieen binnen de doelgroep en een speelse doch instructieve toon”, aldus het oordeel van de jury over het programma `Vrijlekker.nl’. Ook was de jury te spreken over de betrokkenheid van de doelgroep die ertoe heeft geleid dat het project en de resultaten op conto van vele jongeren geschreven kan worden. Udi Davidovich van de GGD Amsterdam nam de prijs in ontvangst uit handen van Guido Rijnja, voorzitter van de vakjury. Dit gebeurde tijdens de druk bezochte Galjaarddag op 15 oktober in Utrecht.

Campagne werkt
Volgens onderzoeker Udi Davidovich van de Amsterdamse GGD heeft recent onderzoek laten zien dat Vrijlekker.nl werkt: “Bij een zes maanden durende effectevaluatie bleek dat jongeren die Vrijlekker.nl hebben gevolgd aantoonbaar meer condooms gebruikten met hun laatste losse partner (scharrel) en vaste partner dan jongeren in een controlegroep die Vrijlekker.nl niet gevolgd hebben. Ook vonden jongeren die Vrijlekker.nl volgden het makkelijker om met hun vaste partner te praten over condooms en SOA. Daarnaast waren hun intenties hoger om zich in de toekomst te laten testen op SOA.

Bron: GGD Amsterdam

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen