Ziekenhuis Amstelland gaat alle dossier digitaliseren

0
245

zhaHet Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen gaat al zijn dossiers en foto’s digitaal archiveren. Dermatologie is de eerste discipline die gebruik gaat maken van dit digitale archiverings- en documentatiebeheersysteem. Reden voor het 255 bedden tellende ziekenhuis om een digitaal archief in te voeren, was onder meer de toenemende groei van het aantal digitale dossiers van externe artsen. Daarnaast werd het ziekenhuis tijdens consultatie-uren geconfronteerd met een toenemend aantal digitale patientenfoto’s. Ziekenhuis Amstelland maakt voor het digitale archief gebruik van Soarian Health Archive van Siemens.

“Deze oplossing past helemaal bij deze tijd. De meeste huisartsen werken al jaren met elektronische archiveringssystemen, terwijl het ziekenhuis er nog maar net mee begint. Tijdens onze consultatie-uren worden er veel (digitale) foto’s genomen. Het digitaal archiveren van deze foto’s in elektronische patientendossiers is dan een logisch vervolg”, aldus Wouter Goldschmidt, dermatoloog. In de toekomst zal alle binnenkomende correspondentie direct bij ontvangst worden ingescand en worden alle digitale foto’s door de dermatologen gearchiveerd.

Soarian Health Archive sluit perfect aan op het SAP-gebaseerde klinische informatiesysteem i.s.h.med van Siemens. Deze naadloze integratie vormde een belangrijke overweging voor het ziekenhuis.

Soarian Gezondheid Archive  is Siemens’ uitgebreide archivering en document management oplossing voor de Europese markt. Door de interoperabiliteit met HIS, dit digitale archief vergemakkelijkt het document management processen van klinische, administratieve en commerciele documenten en gegevens, bijvoorbeeld e-mails, kantoor-documenten, financiele boekhoudkundige gegevens, personeel bestanden, of contracten.