‘Van pijnpatiënt naar mens met pijn’

Array

‘Van pijnpatient naar mens met pijn’. Onder dit motto organiseert de stichting Pijn-Hoop een training voor mensen met chronische pijn.
Stichting Pijn-Hoop is een organisatie voor mensen met chronische pijn, door mensen met chronische pijn en verder voor iedereen die al dan niet beroepshalve geïnteresseerd is in het onderwerp pijn. Sinds de oprichting in 1988 is Stichting Pijn-Hoop er in geslaagd een belangrijk steun- en informatiepunt te zijn voor mensen met chronische pijn, maar ook voor vele medewerkers in de gezondheidszorg.
Stichting Pijn-Hoop:

  • wil erkenning van chronische pijn als een op zichzelf staande ziekte of aandoening.
  • wil meer aandacht en ondersteuning voor de sociale en maatschappelijke problemen, die het hebben van chronische pijn met zich meebrengt.
  • geeft informatie over pijn en pijnbestrijding.
  • geeft voorlichting bij opleidingen in de gezondheidszorg.
  • organiseert bijeenkomsten voor lotgenoten in diverse regio’s. Praten met lotgenoten helpt! …
  • organiseert cursussen om te leren omgaan met pijn, bijvoorbeeld Pijnpatient ………of mens met pijn, de keuze is aan u! (meer informatie op de pagina Agenda)
  • heeft landelijk een aantal telefonische steunpunten, waar u terecht kunt voor een persoonlijk gesprek of inlichtingen over omgaan met pijn.
  • geeft 4x per jaar het blad de “Nieuwsbrief” uit met informatie, boekbespreking, adressen en andere wetenswaardigheden op pijngebied. Hierin staan ook de regionale telefoonnummers en plaats, datum en tijd van de bijeenkomsten. Bij een minimum donatie van 20 Euro per jaar ontvangt u de “Nieuwsbrief” gratis.

Stichting Pijn-Hoop beschikt niet over een medicijn of therapie om u van uw pijn af te helpen. Al onze medewerkers zijn zelf mensen met een of andere vorm van pijn, die om welke reden dan ook niet meer overgaat, waardoor zij u als ervaringsdeskundigen juist dat begrip kunnen geven dat u elders niet geboden kan worden.

Alleen door intensieve samenwerking vanuit een sterke basis kan er verbetering komen in de situatie van mensen die dagelijks met pijn moeten leven. U kunt ons daarbij helpen, door anderen over het werk van Stichting Pijn-Hoop te vertellen en ons te steunen door donateur te worden en daarmee onze financiele basis te verbreden. U kunt dat doen door minimaal
20 Euro per jaar over te maken op postbankrekening nr 30 48 781 t.n.v. Stichting Pijn-Hoop. U ontvangt dan 4x per jaar gratis onze Nieuwsbrief.

Studiepakket voor scripties of werstukken met uitvoerige informatie en boekenlijst. Te bestellen door € 7,- over te maken op gironummer 3048781 t.n.v. Stichting Pijn-Hoop. In verband met toezending s.v.p. duidelijk uw naam en adres vermelden.

Wanneer u uw werkstuk opstuurt aan
Stichting Pijn-Hoop ontvangt u € 3,50 terug.

Aanbevolen boekenlijst:

Kwartetspel
Het gezegde ‘de aanhouder wint’ is hier dan ook zeker van toepassing !
Toen stichting Pijn-Hoop 5 jaar bestond, kreeg het bestuur van Jos Timmer, een toenmalige medewerkster, een door haar zelf ontworpen en getekend kwartetspel aangeboden. Zij heeft op humoristische wijze 52 onderwerpen uitgebeeld die chronische pijn en alle daarbij behorende onderwerpen en problemen een eigen plaats geven.
Sindsdien werd het spel door Pijn-Hoop in vereenvoudigde uitvoering regelmatig met veel succes gebruikt op onze trainingen en bijeenkomsten om zo de soms moeilijk bespreekbare onderwerpen toch bespreekbaar te maken.
Het zal dan ook zéker bij opleidingen in de gezondheidszorg ervoor kunnen zorgen dat het onderwerp chronische pijn op een prettige manier onder de aandacht kan worden gebracht.
Het spel kost € 7,50 en is te koop bij onze medewerkers en tijdens onze lotgenoot- of andere bijeenkomsten.
U kunt het ook thuisgestuurd krijgen maar dan moeten we helaas € 2.50 extra rekenen voor verpakking en verzending. Als u daar mee akkoord gaat kunt u het bestellen door
€ 10,- over te maken op giro 3048781 van stichting Pijn-Hoop te Leiden, dan s.v.p. met vermelding van “ voor kwartetspel “.
Vergeet dan vooral niet om duidelijk uw naam en adres te vermelden, anders kunnen wij het niet aan u opsturen !
U kunt het ook telefonisch bestellen bij 072-5119685, of 0182-619725 ma.t/m vr. van
10.00-12.00 uur.

Ook kunt u een eenmalige gift overmaken op hetzelfde postbanknummer , waarvoor onze hartelijk dank!

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot

Stichting Pijn-Hoop Honthorstlaan 39
1816 TA Alkmaar
– www.pijn-hoop.nl

‘Zelfzorgboek voor mensen met chronische pijn.’
Verkrijgbaar of te bestellen bij Apothekers in Nederland.
‘De Pijn de Baas.’
drs. Frits Winter.
ISBN 90-352-1171-5
‘Handboek Pijnbestrijding.’
dr.M.van Kleef, dr.W.E.Weber, dr.F.Winter en dr.W.W.A.Zuurmond.
ISBN 90-589-8007-3.
‘Mens en Pijn.’
dr. B.P. Crul.
ISBN 90-5625-058-2.
‘Het Pijnboek voor de Hulpverlener.’
dr. W. A. Dingemans.
ISBN 90-266-1939-1
‘Ik verga van de Pijn.’
Cees Tromp.
ISBN 90-6009-8080.
‘Rugklachten. Kritisch handboek over alle middelen en behandelingen.’
Ivan Wolffers
ISBN 90-254-6754-7
‘Pijn vanuit een neurowetenschappelijk perspectief.’
dr.B. van Cranenburg.
ISBN 90-352-1716-0.
‘Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn.’
dr. M.Ferrari en dr.J.Haan.
ISBN 90-229-8478-8
‘Pijn en Pijnbehandeling. Een basaalonderwijscurriculum.’
W.A. Dingemans, N.H.Groenman, M.van Kleef, M.J.Krijgsman.
ISBN 90-5278-081-1
‘De verpleegkundige en pijnbestrijding.’
Dr.Rianne de Wit.
ISBN 90-313-3630-9.
‘Pijn en Pijnbestrijding – handboek voor de patient’
Simon Couvée
ISBN 90-389-1416-4
‘Het Pijnboek’ – chronische pijn de baas
James N. Dillard
ISBN 90-6305-079-8
‘Altijd Pijn’ – wat is er aan te doen
Prof. dr. Wouter J.A. Zuurmond
Spreekuur thuis, ISBN 90-6611-952-7
‘De gezonde patient’ – Over medische missers en tips om de regie voor uw gezondheid in eigen hand te houden
Jannes Koetsier, arts
Spreekuur thuis, ISBN 978-90-812077-1-3
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen