Maandelijks breed medisch overleg werkt

overlegHuisartsen, specialisten en bestuurders van zorgorganisaties in en rond Geldrop ontmoeten elkaar maandelijks om te overleggen over gemeenschappelijke onderwerpen. Zo ook dinsdagavond 13 oktober. Aan de orde waren de introductie van een nieuwe mamma poli, de Mexicaanse griep en een lezing van prof.dr. Guus Schrijvers over recente ontwikkelingen in de spoedzorg (zie ook het volgende bericht).

De bijeenkomsten worden druk bezocht en voorzien in een behoefte. De bijeenkomst op deze avond verliep in een opgewekte, geestige sfeer. Wat opvalt is dat deze ontmoetingen plaatsvinden op neutraal terrein. Niet in de eerstelijn en niet in het ziekenhuis, maar in het cultureel centrum van Geldrop. Verder krijgen de huisartsen accrediteringspunten voor het bijwonen van de bijeenkomsten en betaalt het ziekenhuis zaalhuur en catering. Tot zover dit bericht.

Vroeger bestonden gezamenlijke vergaderingen van huisartsen en specialisten in meerdere regio’s. Ze heetten dan bijvoorbeeld compagnonsdagen. Schrijvers dacht dat ze uitgestorven waren. Hij vond de Geldropse variant ,die nieuw leven is ingeblazen vanwege de vele transmurale contacten, een voorbeeld dat navolging verdient.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen